Ga naar inhoud

2 september 2024

Doe mee met De Laatste Pluk!

Dankzij talloze vrijwilligers plukken we ieder najaar zoveel mogelijk appels voor cliënten van de Voedselbanken in Nederland. Want: vers fruit is een belangrijk, maar schaars onderdeel van de voedselpakketten. Dit jaar mikken we op 400.000 kilo appels én peren, mede dankzij de vrijgevigheid van telers en de inzet van duizenden, vrijwillige plukkers.

Pluk jij ook mee?

Wil jij ook graag meehelpen tijdens De Laatste Pluk? Of ben je op zoek naar een zinvolle invulling van jullie teamuitje? Dan is dit een wel heel mooi en leuk initiatief! Doe mee en steek je handen uit de mouwen voor de Voedselbanken.

Houd je agenda vanaf eind september tot en met de derde week van oktober vrij. Je kunt hieronder vast een voorinschrijving doen op regio. We plukken in dagdelen van ca. 4 uur op doordeweekse- en weekenddagen (dit verschilt per locatie). Vanaf eind augustus ontvang je meer informatie over de exacte pluklocaties en -momenten.

Pluklocaties*

  • Flevoland – o.a. omgeving Zeewolde
  • Noord-Holland - boven Hoorn
  • Utrecht – Enspijk en Betuwe
  • Zuid-Holland – Hoeksche Waard
  • Zuid-Limburg
  • Zeeland – voornamelijk Zuid-Beveland

*Meerdere opties doorgeven is mogelijk. Je ontvangt eind augustus een definitieve bevestigingsmail waarin je je keuze (pluklocatie) kunt bevestigen.

LET OP: de plukdatum is nog niet bekend, deze wordt later bekend gemaakt. De datum in het evenement hieronder is dus NIET JUIST. 

Deel dit bericht