Veelgestelde vragen online afsluiten en betalen

Online afsluiten

Betalen – Hoe kan ik mijn premie betalen?
Bij Univé kunt u online betalen via een automatische incasso. U bepaalt zelf in hoeveel termijnen u betaalt: per jaar of maand. Betaalt u per jaar, dan krijgt u een premiekorting van 3,54%. Kiest u voor een jaarbetaling bij onze zorgverzekering dan is de premiekorting 1%.
Gaat de verzekering direct in als ik online een verzekering afsluit?
​Ja. Als u meteen een verzekering nodig heeft, bent u direct verzekerd. In dat geval kiest u als ingangsdatum vandaag. Op de polis verschijnt naast de ingangsdatum ook het tijdstip van afsluiten (Nederlandse tijd). Vanaf dat tijdstip bent u verzekerd.​
IBAN – Wat is dat?
Uw IBAN is de nieuwe weergave van uw rekeningnummer. In Nederland bestaat deze uit 18 tekens. De IBAN vervangt uw huidige rekeningnummer.

In het komende jaar zullen steeds meer organisaties u om uw IBAN vragen. Uw IBAN vindt u nu al in uw internetbankierenomgeving of op uw rekeningafschrift. De Nederlandse IBAN bestaat uit uw huidige rekeningnummer voorafgegaan door de landcode NL, een controlegetal (2 cijfers), de 4-lettercode van uw bank plus één of meer nullen. Meer informatie hierover leest u op www.overopiban.nl.
Ik betaal per automatische incasso. Moet ik een nieuwe incassomachtiging tekenen?
​Nee, de huidige incassomachtigingen worden omgezet naar SEPA-incassomachtigingen (ook wel Europese Incasso). U hoeft hier niets voor te doen.
Kan ik even rustig nadenken over een offerte van Univé?
Ja, natuurlijk. Univé biedt u de mogelijkheid uw zelfberekende offerte vrijblijvend op te slaan. Als u dan later de gegevens opnieuw wil bekijken, logt u weer in en kunt u de verzekering afsluiten zonder dat u alles opnieuw hoeft in te vullen. Uw online opgeslagen offerte blijft twee maanden geldig.
Krijg ik een polis thuisgestuurd als ik online een reisverzekering afsluit?
Bij de kortlopende reisverzekering kunt u dat zelf bepalen. Als u een polis en de overige stukken wilt ontvangen, kunt u dat daar op het scherm aangeven. Sluit u een kortlopende reisverzekering af en kiest u ervoor zelf de polis en de bijbehorenden documenten af te drukken, dan krijgt u van ons € 3,40 poliskorting. In dat geval ontvangt u van ons wel altijd een mailbericht ter bevestiging. Deze kortingsmogelijkheid bestaat alleen bij de kortlopende reisverzekering. Sluit u een doorlopende reisverzekering af, dan ontvangt u altijd uw polis.
Waar moet ik op letten als ik een verzekering wil afsluiten?
Als u vragen heeft over de wettelijke regelingen omtrent verzekeringen, kunt u terecht bij Wijzer in geldzaken. Daar leest u per verzekering de belangrijkste regels en aandachtspunten.​
Waarvoor is de transactiecode bedoeld?
De transactiecode is een unieke code die op de internetserver wordt aangemaakt zodra iemand een verzekering heeft afgesloten. Elke code is uniek: de code die u krijgt toegewezen is alleen voor ú bedoeld. Dit is van groot belang voor de veiligheid van u en Univé. Wij raden u dan ook aan deze code bij de hand te houden als u een schade meldt.​

Contact

Vind een kantoor

Kom gerust bij ons langs.

Klantenservice

Neem contact met ons op.