Actueel nieuws van Univé

Robert de Ruiter

Robert de Ruiter benoemd als Commercieel Directeur Univé Formule

De Raad van Bestuur van Coöperatie Univé heeft Robert de Ruiter benoemd als Commercieel Directeur. Met ingang van 1 januari aanstaande wordt Robert verantwoordelijk voor het vergroten van de commerciële slagkracht van de totale Univé Formule. In deze rol gaat hij de afdeling Commercie aansturen.

schoorsteen
Univé installeert eerste schoorsteensensoren

Univé installeert de prototypen van haar eerste schoorsteensensoren bij huishoudens met een openhaard of kachel. Daarmee zet de coöperatie een stap in de ontwikkeling van een slimme oplossing die schoorsteenbranden moet helpen voorkomen.

Afrit A12 bij Utrecht
Zes op tien snelwegongevallen vindt plaats bij op- of afrit

Ruim zes op de tien ongevallen vindt plaats binnen een straal van één kilometer van een op- of afrit. Daarmee is de kans op een ongeval meer dan drie keer zo hoog in de nabijheid van een oprit of afrit. Dit concludeert Univé na analyse* van ruim 75.000 geregistreerde snelwegongevallen die tussen 2016 en 2018 plaatsvonden in Nederland.

Diabetes type 2 patient laat bloedwaarde opmeten
Vergoeding leefstijlbehandeling voor verzekerden met diabetes type 2

Univé en Voeding Leeft breiden hun samenwerking in de strijd om de levensverbetering van mensen met diabetes type 2 uit. Sinds eind 2018 maakten beide partners zich succesvol sterk om de aandacht voor en deelname aan Keer Diabetes2 Om in Noord-Holland te vergroten. Per 14 november – Wereld Diabetes Dag – richt Univé zich ook op landelijke promotie van de leefstijlbehandeling en kunnen verzekerden met een Univé zorgverzekering vanaf 2020 rekenen op vergoeding van deelnamekosten.

premies univé zorgverzekering 2020
Zorgpremie Univé in 2020 daalt € 1 per maand

Bekijk hier alle premies van de Univé Zorgverzekeringen in 2020 m.u.v. Zorg Select. In het overzicht vindt u ter vergelijking ook de premies van 2019.

Vier paar voeten met sokken voor het haardvuur
Slechts 1 op 3 stokers heeft brandblusser voor het grijpen

Nederlandse haardgebruikers doen te weinig aan brandpreventie, blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Univé. Nu de dagen korter en nachten kouder worden, wrijven duizenden Nederlanders zich weer in de handen om de kachel of open haard weer aan te steken. Gezellig, maar is het ook veilig? Wel als je de juiste voorzorgs- en onderhoudsmaatregelen neemt. Niet alle Nederlandse stokers het daar even nauw mee.

Oudere nieuwsberichten

November 2019
4 november 2019
Opnieuw hogere klantwaardering voor Univé in 2019

De waardering van klanten voor Univé is gegroeid. Op 4 november publiceerde het Verbond van Verzekeraars de jaarlijkse waarderingsranglijst ‘VerzekeraarsInBeeld’, waaruit blijkt dat met 7,7 het gemiddeld rapportcijfer voor de coöperatie opnieuw gestegen is. De waardering is goed voor een gedeelde vierde plaats in het overzicht.

Oktober 2019
23 oktober 2019
Univé: ‘93% van arbeidsongeschikte zzp’ers binnen twee jaar hersteld’

Vrijwel alle verzekerde zzp’ers in de leeftijdsgroep 18 tot 45 jaar die arbeidsongeschikt raken, zijn binnen twee jaar weer aan het werk. Dat blijkt uit cijfers van Univé. Van de 308 claims die de coöperatie over de periode van een jaar ontving, waren slechts 22 verzekerden na twee jaar nog steeds niet in staat om hun werk te hervatten. Binnen 24 maanden was maar liefst 92,86 procent van de mensen hersteld.

22 oktober 2019
Demonstraties Barcelona: wat moet ik doen?

Sinds 14 oktober 2019 zijn er demonstraties in Barcelona. De Catalanen demonstreren tegen de hoge gevangenisstraffen die de opgepakte politici hebben gekregen. Voor het meest actuele reisadvies adviseren we u de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bent u al in Barcelona? Dan is het belangrijk dat u de instructies van de lokale autoriteiten goed volgt.

7 oktober 2019
Klanten beoordelen de zorgverzekering met een 8

De mening van onze klanten wordt continu gevraagd. Hoe u wordt geholpen en hoe u onze service ervaart is belangrijk voor ons. Maar liefst 705 respondenten hebben de dienstverlening van de Univé zorgverzekering beoordeeld met gemiddeld rapportcijfers van 8.

4 oktober 2019
De R zit weer in de maand!

‘Herrrfst, storrrm, beslagen rrruiten en rrrrrinkeldekinkel!’ Met de R weer in de maand zet Univé haar nieuwe radiocampagne in het teken van onheilspellend herfstweer. Vanaf 7 oktober wijst de coöperatie in haar reclamespotjes op onaangename verrassingen die het najaar voor autobezitters in petto kan hebben. Maar benadrukt dat Univé er voor hen is. ‘Met de Univé autoverrrzekering!’

September 2019
23 september 2019
Thomas Cook failliet: wat moet ik doen?

Vandaag werd bekend dat de internationale reisorganisatie Thomas Cook in financiële problemen verkeert. Onder dit concern valt ook reisorganisator Neckermann. Bent u op vakantie of gaat u binnenkort op vakantie met Thomas Cook of Neckermann? Ontdek hieronder welke stappen u dan het beste kunt ondernemen.