Ga naar inhoud

Gerust op weg met onze scooterverzekering

Gunstige premie. Direct 50% no-claimkorting. Ook voor uw elektrische scooter.

Gemakkelijk en snel binnen 4 minuten geregeld

 • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
 • Gunstige 20+ premie
 • Direct 50% no-claimkorting

Kies de basisdekking voor uw scooterverzekering

Op zoek naar een passende dekking? Kijk en vergelijk welke het beste bij uw situatie past. Het is in Nederland verplicht om uw scooter WA te verzekeren. De scooterverzekering valt onder onze bromfietsverzekering

Scooter aanvullend verzekeren

Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u uw scooter naar wens uitbreiden met een aanvullende dekking.

Klanten geven onze scooterverzekering gemiddeld een 8,6

Daarom kiezen 150.000 scooterbezitters voor Univé

In 5 stappen een scooterverzekering afsluiten

Bekijk het stappenplan en u ziet direct hoe het in zijn werk gaat.

Met een veilig gevoel de weg op?

Kies voor de scooterverzekering van Univé. 

Sluit nu af  of bereken uw premie

Dagelijks opzegbaar

Vragen over de scooterverzekering?

Alles over de scooterverzekering

Lees meer over pakketkorting, het voorkomen van diefstal, aanschafwaarderegeling en no-claimkorting.

De WA-Plus en All Risk scooterverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat bij schade u de eerste €100,- zelf moet betalen. U kunt het eigen risico verhogen in ruil voor korting op uw premie.

Als u een scooterverzekering afsluit, krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar erbij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Uw scooter verzekeren tegen diefstal? De diefstaldekking van de WA+ en All Risk scooterverzekering is alleen geldig als uw scooter, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Is uw scooter nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kunt u kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen u dan om de aankoopnota.

De kosten van een scooter verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals uw leeftijd, uw woonplaats, uw scooter en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. Lees hier meer over de kosten van een scooterverzekering.

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering

Documenten en voorwaarden

Service en contact

Goedkoop uw scooter verzekeren

Er zijn verschillende manieren om een goedkope scooterverzekering af te sluiten. Profiteer van de kortingsmogelijkheden voor de scooterverzekering.  

 • Profiteer van onze pakketkorting. Als u meerdere schadeverzekeringen bij ons afsluit, kunt u tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend bij twee of meer verzekeringen.
 • Kijk of u in aanmerking komt voor collectieve korting via uw thuiszorgorganisatie, werkgever, vakbond (FNV) of ledenvereniging.
 • Heeft u op een eerdere scooterverzekering schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u ook daarmee korting krijgen.

Ook interessant naast de scooterverzekering

De kwaliteit van de Univé-scooterverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de scooterverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En als we ze tóch moeten gebruiken, dan leggen we ze uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid. 

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. 

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de scooterverzekering op verschillende punten: 

 • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

 • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

 • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

 • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

 • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 


De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn