Ga naar inhoud

Wat gebeurt er als mijn scooter gestolen wordt en hoe kan ik deze claimen bij mijn verzekeraar?

Als je scooter gestolen is, dan is dat erg vervelend. We begrijpen goed dat je de financiële schade die hierdoor ontstaat, snel vergoed wil hebben. Natuurlijk wil je ook geen premie meer betalen. Je kunt tenslotte niet meer rijden.  

Bij diefstal van je scooter raden we je aan om de volgende stappen te doorlopen. Het liefst zo snel mogelijk nadat je ontdekt hebt dat je scooter gestolen is. 

  1. Doe aangifte bij de politie. Dit kan online met je DigiD, maar ook in de plaats waar de scooter gestolen is. Zorg ervoor dat je een kopie van de aangifte meekrijgt. 

  1. Meld de diefstal bij de VbV (Stichting Verzekeringsbureau Voertuigencriminaliteit), zodat de landelijke opsporingsinstanties sneller kunnen beginnen met het opsporen van je scooter. Voor de melding heb je je kenteken en meldcode nodig. 

  1. Meld de diefstal bij Univé. Dit kan in Mijn Univé, via de app of door te bellen met de Klantenservice: 0592 349 249. Wij schorten je scooterverzekering op. 

En dan? 

Nadat we je verzekering stopgezet hebben, krijg je daar binnen vier dagen bericht van. Je hoeft ons dan geen premie meer te betalen. 

Na je melding wachten we 30 dagen. Als je scooter namelijk binnen 30 dagen gevonden wordt, betalen we eventuele schade die door de diefstal aan je scooter is ontstaan. Hier gaat je eigen risico dan nog wel vanaf. 

Wordt je scooter niet gevonden binnen 30 dagen? Dan vergoeden we op basis van total loss. Het bedrag dat we je betalen is de vervangingswaarde minus de waarde van je scooter direct na de diefstal. 

Bekijk de voorwaarden voor alle details. 

Goed om te weten: 

Heb je je scooter WA verzekerd? Dan ben je niet verzekerd tegen diefstal. Diefstaldekking zit namelijk niet in de WA-verzekering, maar wel in de WA+ en All Risk scooterverzekering. 

Meer informatie – waaronder handige preventietips om diefstal te voorkomen – lees je op de pagina Scooter gestolen

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?