Telefoon kapot. Wat moet ik doen?

Is uw telefoon of smartphone zoals een iPhone of Samsung kapot? Of heeft u schade toegebracht aan de telefoon van iemand buiten uw gezin? Dan kunt u dit melden bij Univé. Onder welke verzekering u de melding kunt doen is afhankelijk van de onderstaande vier situaties;

1. Uw telefoon is beschadigd bij u in huis

U kunt de schade melden op uw inboedelverzekering als u een 'allrisk' heeft. Dit vindt u terug op uw polisoverzicht in Mijn Univé. Wat en of er uitgekeerd wordt hangt af van de ouderdom en de oorspronkelijke waarde van de telefoon. Voor een indicatie kunt u de afschrijvingslijst woonverzekering raadplegen. Bij een inboedelverzekering heeft u in principe geen eigen risico. U kunt zelf bepalen of u kiest voor een eigen risico van € 250 in ruil voor premievoordeel.

Meld de schade online 

2. Uw telefoon is beschadigd buiten uw huis en u was niet op reis

U kunt de schade melden op uw inboedelverzekering als u een 'allrisk met buitenshuis dekking' heeft. Dit vindt u terug op uw polisoverzicht in Mijn Univé. Wat en of er uitgekeerd wordt hangt af van de ouderdom en de oorspronkelijke waarde van de telefoon. Voor een indicatie kunt u de afschrijvingslijst woonverzekering raadplegen. Bij een inboedelverzekering heeft u in principe geen eigen risico. U kunt zelf bepalen of u kiest voor een eigen risico van € 250 in ruil voor premievoordeel.

Meld de schade online 

3. Uw telefoon is beschadigd tijdens uw reis

U kunt de schade melden op uw reisverzekering als u een 'bagage dekking' heeft. Is de schade ontstaan buiten Europa, dan moet er wel een wereldwijde dekking zijn afgesloten op uw polis. Dit vindt u terug op uw polisoverzicht in Mijn Univé. Wat en of er uitgekeerd wordt hangt af van de ouderdom en de oorspronkelijke waarde van de telefoon. Voor een indicatie kunt u de afschrijvingslijst reisverzekering raadplegen. Afhankelijk van de gekozen dekking is de maximale vergoeding €350 of €250. Bij een reisverzekering is het eigen risico € 50 per gebeurtenis voor alle verzekerden samen.

Meld de schade online 

4. U heeft schade toegebracht aan de telefoon van iemand buiten uw gezin

U kunt de schade melden op uw aansprakelijkheidsverzekering. Of u een aansprakelijkheidsverzekering heeft vindt u terug op uw polisoverzicht in Mijn Univé. Wat en of er uitgekeerd wordt hangt af van de ouderdom en de oorspronkelijke waarde van de telefoon. Voor een indicatie kunt u de afschrijvingslijst aansprakelijkheidsverzekering raadplegen. Bij een aansprakelijkheidsverzekering heeft u geen eigen risico.

Meld de schade online