Schade aan uw voertuig en nu

Schade bij uitval van het motorrijtuig

Reparatie binnen 48 uur

Als uw auto direct (of binnen twee werkdagen) gerepareerd kan worden, hoeft u geen contact op te nemen met de Univé Alarmcentrale. U kunt zelf uw auto laten repareren. Heeft u als gevolg hiervan extra verblijfskosten gemaakt, dan kunt u dit bij thuiskomst bij Univé melden. Zorg ervoor dat u de originele nota's kunt overleggen. De reparatiekosten van uw auto vallen overigens niet onder de dekking van uw reisverzekering.

Reparatie langer dan 48 uur

Kan uw auto niet binnen twee werkdagen gerepareerd worden, dan is het raadzaam contact op te nemen met de Univé Alarmcentrale. De Alarmcentrale zal proberen een vervangende auto voor u te regelen of u helpen aan adressen van autoverhuurbedrijven in de buurt. Ook kan de Alarm Service de kosten hiervan voorschieten tenzij deze boven de maximale vergoeding uitkomen.

Een andere mogelijkheid is dat u met de trein (2e klas) vanaf de plek van pech naar uw vakantiebestemming gaat en vervolgens met de trein (2e klas) terug naar uw woon- of verblijfplaats in Nederland. De Alarmcentrale kan u hierbij helpen.

Als uw verzekering geen dekking biedt voor de benodigde uitgaven, en deze dus voor uw eigen rekening zijn, stelt de Alarmcentrale u daarvan op de hoogte. De beslissing voor deze uitgaven is dan aan u.

  • Hulpverlening binnen- en buitenland Univé Alarmcentrale: 0592 34 81 12, dag en nacht bereikbaar

Zorg ervoor dat u bij het bellen met de Alarmcentrale uw polisgegevens, gegevens over uw accommodatie en eventueel andere benodigde informatie bij de hand heeft.

Zo kunt u uw schade melden bij Univé

  • Online uw schade melden
    Uw schade kunt u 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan.
  • Daarnaast kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Univé App.

Direct contact met een medewerker?

Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Meld uw schade online