Actueel nieuws van Univé

Dak eraf, zon erop: Univé, de provincie Overijssel en Energiefonds Overijssel spannen zich samen in voor een asbestvrij en duurzaam Overijssel.

Univé, Provincie en Energiefonds Overijssel slaan handen ineen voor transformatie van asbestdaken naar zonnedaken

Univé, de provincie Overijssel en Energiefonds Overijssel spannen zich samen in voor een asbestvrij en duurzaam Overijssel. Onder de vlag van Univé’s energieconcept Duurzame Zekerheid ging de samenwerking deze week formeel van start met de verduurzaming van de eerste van tenminste 50 bedrijfsdaken in de regio.

Bezoekers kunnen maximaal twee voorwerpen laten taxeren op de Univé taxatiedagen
Univé organiseert taxatiedagen in Groningen en Drenthe

Univé organiseert komend najaar taxatiedagen in Groningen en Drenthe. In de maanden september, oktober en november nodigt de coöperatie haar leden en andere belangstellenden uit om op een van de negen locaties in beide regio's voor een kosteloze waarde-inschatting van hun waardevolle voorwerpen.

Univé levert duurzame energie aan leden en lost asbestprobleem ondernemers op
Duurzame energie maakt Nederlandse bedrijfsdaken kosteloos asbestvrij

Univé gaat kosteloos asbestdaken saneren voor haar zakelijke leden. De coöperatie lanceert het nieuwe energieconcept Duurzame Zekerheid, waarmee Univé in samenwerking met diverse partners bedrijfsdaken asbestvrij maakt en voorziet van zonnepanelen. De duurzame energie die het dak opwekt, levert het vervolgens aan particuliere leden in de streek. De komende periode verwacht Univé 50 boerderijen, bedrijfspanden, sportcomplexen en ander zakelijk vastgoed in een aantal regio's asbestvrij te maken en een eerste 2.500 huishoudens van duurzame, regionaal opgewekte energie te gaan voorzien.

Eenmalige coulanceregeling voor reizigers
Univé komt met financieel gebaar voor door corona gedupeerde reizigers

Univé komt gedupeerde leden met een geldige annuleringsverzekering financieel tegemoet. Bijna alle verzekeraars sluiten in hun annuleringsverzekering een pandemie uit als geldige reden om schade te claimen. Reizigers die door coronamaatregelen hun reis hebben moeten wijzigen, staken of zelfs annuleren, kunnen veelal rekenen op omboeking, een vergoeding, voucher of teruggave van gemaakte kosten. Dat geldt niet voor iedereen. Voor leden die zelf met de kosten blijven zitten, heeft Univé een coulanceregeling in het leven geroepen. De coöperatie wil juist nu haar leden steunen.

Pilot in de stad Groningen: VVE Hulp moet uitkomst bieden voor uitdagingen kleine VvE's
Univé gaat VvE’s in Groningen helpen met activatie en onderhoud

Univé wil Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) helpen bij activatie, organisatie van onderhoud en het verzekeren van hun panden. Met VVE Hulp richt de coöperatie zich met name op kleine VvE’s. Tijdens een pilot wordt tot het einde van het jaar getoetst of Univé’s dienst in de praktijk voldoende aansluit bij de behoeften van VvE’s om vervolgens VVE Hulp landelijk aan te bieden.

Univé publiceert jaarverslag verantwoord beleggen
Voor het eerst jaarverslag verantwoord beleggen

Univé beheert de premies van haar verzekerden. Een deel van dit geld beleggen we. Dit doen we zorgvuldig en transparant: in ons financiële jaarverslag vermelden we de resultaten hiervan. Over het jaar 2019 hebben we voor het eerst ook een jaarverslag verantwoord beleggen gepubliceerd.

Oudere nieuwsberichten

Juni 2020
17 juni 2020
E-bikes maken ouderen aanzienlijk mobieler

De e-bike heeft senioren in de afgelopen jaren aanzienlijk mobieler gemaakt. Dat concludeert Univé na analyse van CBS-cijfers over het fietsgedrag in Nederland tussen 2010 en 2017. Wat blijkt? 65-plussers zijn in die periode maar liefst 13,4 procent sneller gaan fietsen, terwijl de snelheid van fietsers tot 50 jaar nauwelijks is toegenomen. Daarnaast zijn fietsers van 75 jaar en ouder gemiddeld ruim 33% meer kilometers gaan afleggen.

8 juni 2020
Univé-winkels openen hun deuren weer

De winkels van Univé Samen zijn weer open. Bij de heropening staat de veiligheid van klanten en medewerkers voorop.

8 juni 2020
Sporten in tijden van corona: hoe regel je dat?

Univé ondersteunt Nederlandse sportverenigingen om veilig sporten mogelijk te maken. Nadat het kabinet in mei aankondigde maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder te versoepelen en onder voorwaarden ook (samen) sporten weer toe te staan, wil de coöperatie op regionaal niveau clubs en verenigingen helpen in beweging te komen. Sinds deze maand maken al meer dan 180 clubs in Nederland gebruik van de speciaal ontworpen toolkits en desinfectiezuilen die Univé, Supporter van Sport faciliteert.

Mei 2020
4 mei 2020
Hooibroei voorkomen begint al tijdens het maaiseizoen

In het maaiseizoen is het voor veehouders belangrijk om het versgemaaide gras zo droog en veilig mogelijk op te slaan. Niemand zit immers op brand door hooibroei te wachten. Taeke Oldenburger is één van de technisch inspecteurs die namens Univé boeren helpt met gerichte adviezen om de kans op brand door hooibroei eenvoudig te verkleinen.

April 2020
29 april 2020
Etienne de Cooker verlaat Univé

Etienne de Cooker (52), directievoorzitter van N.V. Univé Schade en N.V. Univé Her, verlaat Univé. Na ruim zeven jaar zal hij per 1 september a.s. zijn taken neerleggen.

23 april 2020
Univé bouwt verder aan het bieden van de meeste zekerheid

Coöperatie Univé heeft het jaar 2019 afgesloten met goede financiële resultaten. De nettowinst over 2019 bedraagt € 52 miljoen en de premieopbrengsten van de coöperatie stegen naar € 507 miljoen. Met een solvabiliteitsratio van 325% is Univé ook voor de lange termijn een kapitaalkrachtige organisatie. Het resultaat over 2019 is sterk positief beïnvloed door goede beleggingsresultaten en een goed technisch resultaat. Deze cijfers komen uit het financiële jaarverslag 2019.