Gratis zakelijke schuldhulp voor ondernemers

Gratis zakelijke schuldhulp voor ondernemers

Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daar zijn veel ondernemers zich niet van bewust en zo kunnen betalingsachterstanden snel uitlopen tot schulden. Hulp nodig bij uw financiële situatie? Geldfit Zakelijk biedt uitkomst voor zowel schuldpreventie als schuldhulpverlening.

Wat is Geldfit Zakelijk?
Geldfit Zakelijk is een kanaal waar ondernemers in Nederland gratis terecht kunnen voor hulp bij hun financiële situatie. Van schuldpreventie tot schuldhulpverlening. Geldfit Zakelijk biedt ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening en daarom sluit het aan bij een grote behoefte in de ondernemerswereld. Sinds eind oktober 2020 hebben ZZP’ers, freelancers en andere ondernemers toegang tot Geldfit Zakelijk. Het ondernemerskanaal is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute, een initiatief van Stichting Geldfit Nederland en Schuldenlab. 


Specifieke hulp voor ondernemers 

Ondernemers met financiële problemen worden via Geldfit Zakelijk met een specifieke online test doorgeleid naar gepaste schuldhulp. De schuldhulproute biedt vervolgens zelfhulptoepassingen, een online vraagbaak, coaching van oud- of mede-ondernemers en doorverwijzing naar gemeenteloketten voor ondernemers met financiële problemen. Zo ontvangen ondernemers direct hulp die bij hun eigen situatie past. 


Meer financiële problemen door coronacrisis 

Door de coronacrisis ontstaan er naar verwachting nieuwe risicovolle doelgroepen met betalingsachterstanden of schulden. Ondernemers zijn één van die beoogde risicodoelgroepen. De behoefte aan een specifiek kanaal voor ondernemers is daarmee actueler dan ooit. Met Geldfit Zakelijk zijn wij voorbereid op de verwachte golf aan hulpvragen en bieden we deze ondernemers effectieve hulp. 


Bewustwording financiële risico’s en rechten ondernemers 

Geldfit Zakelijk helpt ondernemers ook bewust te maken van financiële risico’s en rechten. Ondernemers lopen namelijk extra risico en zijn financieel kwetsbaar. Zo is een groot gedeelte van de meer dan 1,2 miljoen ZZP’ers niet ingedekt voor toekomstige risico’s. Denk aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en pensioenpotjes, maar ook inschattingsfouten bij BTW- en belastingaangiftes. Daarnaast hebben ondernemers bij financiële problemen mogelijk recht op gemeentelijke aanvulling. Veel ondernemers weten dat niet. Daarom helpt Geldfit Zakelijk ondernemers niet alleen bij schuldzorgen, maar biedt het ook gerichte schuldpreventie.