Ga naar inhoud

Verkeer en voertuigen

Rechtsbijstandverzekering voor uw auto, boot of fiets

Met de dekking Verkeer & Voertuigen bent u verzekerd voor de kosten van juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer. Daarbij maakt het dus niet of u nu rijdt, loopt, fietst of vaart. Niet alleen het verhalen van schade is verzekerd, maar ook het (ver)kopen, repareren of leasen van uw motorvoertuig, boot of fiets is meeverzekerd. Heeft u geen motorrijtuig of boot? Dan kunt u conflicten over aankopen van motorrijtuigen uitsluiten van de dekking.

Tip: heeft u een autoverzekering met rechtshulpdekking? Bij het afsluiten van de Univé Rechtsbijstandverzekering met Verkeer en Voertuigendekking heeft u geen losse rechtshulpdekking meer nodig.

Direct premie berekenen

Extra korting op uw rechtsbijstandverzekering

De Univé rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende dekkingen. U kunt zelf de dekkingen kiezen die het best bij uw situatie passen. De rechtsbijstandverzekering bestaat uit een of meerdere basisdekkingen:

  • Basisdekking Verkeer & Voertuigen
  • Basisdekking Consument, Koop & Wonen
  • Basisdekking Gecombineerd

Kiest u voor de combinatie van beide dekkingen, ontvangt u 50% korting op de basisdekking Verkeer & Voertuigen. 

Wie is er gedekt met deze rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering bent u verzekerd als particulier. Bij de aanvraag geeft u aan
hoe uw huishouden is samengesteld: eenpersoonshuishouden,
samenwonend of (eenouder)gezin. Bij een gezinsverzekering zijn naast uzelf ook uw partner en gezinsleden verzekerd. Ook uw kinderen die voor studie ergens anders wonen of uw partner of kinderen die in een verpleeginstelling verblijven zijn standaard meeverzekerd.

Uw rechtsbijstandverzekering uitbreiden

U kunt uw basisdekking uitbreiden met de volgende dekkingen:

Direct premie berekenen