Ga naar inhoud

Verkeer & Voertuigen

Rechtsbijstandverzekering voor je auto, fiets of boot

Met de dekking Verkeer & Voertuigen ben je verzekerd voor de kosten van juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer. Daarbij maakt het dus niet uit of je nu rijdt, loopt, fietst of vaart. Niet alleen het verhalen van schade is verzekerd, maar ook het (ver)kopen, repareren of leasen van je motorvoertuig, boot of fiets is meeverzekerd. Heb je geen motorrijtuig of boot? Dan kun je conflicten over aankopen van motorrijtuigen buiten de dekking laten.

Tip: heb je een autoverzekering met rechtshulpdekking? Bij het afsluiten van de Univé Rechtsbijstandverzekering met Verkeer en Voertuigendekking heb je geen losse rechtshulpdekking meer nodig.

Bereken direct je premie

Extra korting op je rechtsbijstandverzekering

Onze Rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf de dekkingen kiezen die het best bij jouw situatie passen:

  • Basisdekking Verkeer & Voertuigen
  • Basisdekking Consument, Koop & Wonen
  • Basisdekking Gecombineerd

Kies je voor de combinatie van beide dekkingen, dan ben je verzekerd voor alle situaties van beide dekkingen en ontvang je 50% korting op de basisdekking Verkeer & Voertuigen. 

Wie is er gedekt met deze rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering ben jij verzekerd als particulier. Bij de aanvraag geef je aan
hoe je huishouden is samengesteld: eenpersoonshuishouden,
samenwonend of (eenouder)gezin. Bij een gezinsverzekering zijn naast jezelf ook jouw partner en kind(eren) verzekerd. Die zijn ook standaard meeverzekerd als ze voor studie ergens anders wonen of als zij of je partner in een verpleeginstelling verblijven.

Je rechtsbijstandverzekering uitbreiden

Je kunt jouw basisdekking uitbreiden met onderstaande dekkingen. Zo ben je in nog meer situaties verzekerd van juridische hulp. 

Bereken direct je premie