Ga naar inhoud

Consument, Koop & Wonen

Rechtsbijstandverzekering voor aankopen en wonen

U bent verzekerd voor juridische hulp bij problemen over overeenkomsten, aankopen of het verhalen van letselschade door een medische fout of een mishandeling. En conflicten die te maken hebben met bouwen, wonen of uw woonomgeving. Ook kunt u, preventief, bij aankoop van een woning uw koopcontract laten toetsen. Of uw huurcontract, als u een huis gaat huren.

Direct premie berekenen

Tip: Niet alle conflicten vallen onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld omdat het conflict al liep voordat u uw rechtsbijstandverzekering afsloot. Of omdat u niet de juiste rechtshulpdekking heeft. Toch proberen onze juristen altijd met u mee te denken en u op weg te helpen. We geven advies of we kijken samen met u naar de mogelijkheden van onze dienst Rechtshulp on Demand.

Rechtsbijstandverzekering voor aankopen van particulieren

U krijgt ook hulp bij conflicten over aankopen van spullen via Marktplaats.nl of een soortgelijk Nederlands platform.

Extra korting op uw rechtsbijstandverzekering

De Univé rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende dekkingen. U kunt zelf de dekkingen kiezen die het best bij uw situatie passen. De rechtsbijstandverzekering bestaat uit een of meerdere basisdekkingen:

  • Basisdekking Verkeer & Voertuigen
  • Basisdekking Consument, Koop & Wonen
  • Basisdekking Gecombineerd

Kiest u voor de combinatie van beide dekkingen, ontvangt u 50% korting op de basisdekking Verkeer en Voertuigen. 

Wie is er verzekerd met deze rechtsbijstandverzekering?

Met deze rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd als particulier. Zakelijke activiteiten zijn dus niet meeverzekerd. Tijdens het aanvragen van uw rechtsbijstandverzekering, kunt zelf kiezen wie u wilt verzekeren. Uzelf, uw partner of het complete gezin. Kiest u voor een gezinsverzekering? Dan zijn ook uw kinderen die in verband met studie ergens anders wonen, gewoon verzekerd. Zo staan ook uw kinderen er niet alleen voor. 

Uw rechtsbijstandverzekering uitbreiden

U kunt uw basisdekking uitbreiden met de volgende dekkingen:

Direct premie berekenen