Ga naar inhoud

Consument, Koop & Wonen

Rechtsbijstandverzekering voor aankopen en wonen

Je bent verzekerd voor juridische hulp bij problemen over overeenkomsten, aankopen of het verhalen van letselschade door een medische fout of een mishandeling. En conflicten die te maken hebben met bouwen, wonen of je woonomgeving. Ook kun je, preventief, bij aankoop van een woning jouw koopcontract laten toetsen. Of je huurcontract, als je een huis gaat huren.

Bereken direct je premie

Tip: Niet alle conflicten vallen onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld omdat het conflict al liep voordat je jouw rechtsbijstandverzekering afsloot. Of omdat je niet de juiste rechtshulpdekking hebt. In dat geval kun je gebruik maken van Rechtshulp on demand. Voor een eenmalige vaste prijs helpen onze juristen je op weg met advies en kijken ze of en hoe ze jouw conflict kunnen oplossen.

Rechtsbijstandverzekering voor aankopen van particulieren

Je krijgt ook hulp bij conflicten over aankopen van spullen via Marktplaats.nl of een soortgelijk Nederlands platform.

Extra korting op jouw rechtsbijstandverzekering

De Univé-rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf de dekkingen kiezen die het beste bij jouw situatie passen:

  • Basisdekking Verkeer & Voertuigen
  • Basisdekking Consument, Koop & Wonen
  • Basisdekking Gecombineerd

Als je kiest voor de combinatie van beide dekkingen, ben je verzekerd voor al die situaties en ontvang je 50% korting op de basisdekking Verkeer en Voertuigen. 

Wie is er verzekerd met deze rechtsbijstandverzekering?

Met deze rechtsbijstandverzekering ben jij verzekerd als particulier. Zakelijke activiteiten zijn dus niet meeverzekerd: daar is onze Zakelijke Rechtsbijstandverzekering voor. Tijdens het aanvragen van jouw rechtsbijstandverzekering, kun je zelf kiezen wie je wilt verzekeren. Jijzelf, jouw partner of het complete gezin. Kies je voor een gezinsverzekering? Dan zijn ook je kinderen die voor hun studie ergens anders wonen, gewoon meeverzekerd. Zo staan ook je kinderen er niet alleen voor. 

Je rechtsbijstandverzekering uitbreiden

Je kunt jouw basisdekking uitbreiden met onderstaande dekkingen. Zo ben je verzekerd voor rechtshulp in nog meer situaties:

Bereken direct je premie