Juridische zekerheid van Univé

Uw recht, onze zorg

Univé Rechtshulp biedt u alle juridische zekerheid die u nodig heeft. Met meer dan 200 juristen die voor u klaarstaan. Ook als u geen verzekering heeft.

Onze verzekeringen en diensten

Om u altijd te helpen, met elke juridische vraag. Bij conflicten die nu spelen en situaties die in de toekomst kunnen ontstaan. Dat is juridische zekerheid van Univé.

Rechtsbijstandverzekering

In uw leven kunnen er conflicten ontstaan. Met de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd rekenen op juridische hulp. Kies zelf de dekking die het beste bij u past.

 • Meer dan 200 juristen staan voor u klaar
 • Tot 10% pakketkorting
 • 14 dagen bedenktijd

Rechtshulp on demand

Heeft u een juridisch probleem, maar bent u hier niet voor verzekerd? Rechtshulp on demand biedt u juridische hulp op maat, voor een eenmalig vast bedrag.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Binnen 24 uur juridisch advies
 • Geen verzekering nodig

Letselschade verhalen

Heeft u schade opgelopen waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Onze juristen helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade.

 • Gratis hulp van een jurist
 • Geen verzekering nodig
 • Volledig ontzorgd

Waarom juridische zekerheid van Univé?

Meer dan 200 juristen staan voor u klaar

Ook als u geen verzekering heeft

Duidelijk advies in heldere taal

Altijd de juiste juridische hulp

Onze juristen staan voor u klaar, bij elke vraag over uw recht. Zoals in deze voorbeeldsituaties van onze klanten.

Verborgen gebreken

Jasper en Selma worden door de kopers van hun oude huis aansprakelijk gesteld voor verborgen gebreken. Ze schakelen hun rechtsbijstandverzekering in en ontdekken dat de schade in dit geval niet als verborgen gebrek geldt. De jurist helpt hen met een e-mail aan de kopers, waarna de zaak is afgedaan.

Rechtsbijstandverzekering

Aanrijding op de fiets

Lisa werd op de fiets aangereden door een auto. Er is schade aan haar fiets en als zzp’er loopt ze inkomsten mis zolang ze nog niet kan werken.
Via Univé kan ze gratis haar letselschade verhalen. Ze ontvangt een vergoeding voor schade aan haar fiets en de gemiste inkomsten.

Letselschade verhalen

Ontslag met vergoeding

Hans wordt ontslagen en krijgt van zijn werkgever een voorstel voor vergoeding. Hij twijfelt of dit wel een goed aanbod is. Hij doet de gratis online check van Rechtshulp on demand: hij kan het aanbod voor een vast bedrag kan laten checken. Met de tips van de jurist komt hij met zijn werkgever tot een hogere vergoeding.

Doe de online check

 

Juridische tips over ontslag

Krijgt of heeft u te maken met ontslag? Dan is het goed om te weten waar u recht op heeft. Onze juristen geven informatie en tips over ontslag in verschillende situaties.
 • Tips en informatie
 • Van onze juristen

Blogartikelen over uw recht

Koophuis tijdelijk verhuren
Blog Recht
Je koophuis tijdelijk verhuren, mag dat zomaar?

Overweeg je om je koophuis tijdelijk te verhuren? Dat kan soms een interessante optie zijn, maar zorg wel dat je precies weet hoe het zit met regels, rechten en plichten.

Verborgen gebreken in huis
Blog Recht
Verborgen gebreken in huis, wat nu?

Net verhuisd en dan ontdek je een lekkage of ander verborgen gebrek. Is die hoge rekening dan voor jou of kun je de verkoper aansprakelijk stellen?

Blog Reizen
Niet op vakantie door het coronavirus: wat nu?

Had jij al een meivakantie geboekt? Of misschien wel die welverdiende zomervakantie? Het is nu natuurlijk onzeker of het door kan gaan. En wat kun je dan het beste doen?