Ga naar inhoud

Ontslag: tips en advies

Verwacht u ontslagen te worden, of overweegt u misschien om zelf ontslag te nemen? Dan is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden, welke stappen u moet nemen en waar u recht op heeft. Onze juristen geven u tips en advies over verschillende onderwerpen op het gebied van ontslag.

Ontslag nemen

Overweegt u om ontslag te nemen? Dan is het goed om te weten waar u op moet letten, vooral wanneer u nog geen nieuwe baan heeft.

Lees verder

Ontslag op staande voet

Wat betekent een ontslag op staande voet nu precies? Wanneer staat de werkgever in zijn recht en wat kunt u doen om een ontslag op staande voet aan te vechten?

Lees verder

Ontslag met wederzijds goedvinden

U kunt in overleg met uw werkgever samen besluiten dat u de arbeidsovereenkomst beëindigt. Dat kan voor zowel u als de werkgever een optie zijn met verschillende voordelen.

Lees verder

Vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag met wederzijds goedvinden maakt u afspraken met uw werkgever in een vaststellingsovereenkomst. Lees wat voor soort afspraken u hierin op kunt nemen.

Lees verder

Vergoeding bij ontslag

Wanneer u ontslagen wordt heeft u soms recht op een vergoeding. Maar waar heeft u precies recht op en hoe kunt u daar aanspraak op maken?

Lees verder

Uitkering na ontslag

In welke gevallen heeft u nu recht op een uitkering na ontslag? Lees aan welke voorwaarden u moet vcoldoen en hoe de hoogte van een WW-uitkering wordt berekend.

Lees verder