Ontslag: tips en advies

Verwacht u ontslagen te worden, of overweegt u misschien om zelf ontslag te nemen? Dan is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden, welke stappen u moet nemen en waar u recht op heeft. Onze juristen geven u tips en advies over verschillende onderwerpen op het gebied van ontslag.

Ontslag op staande voet

Wat betekent een ontslag op staande voet nu precies? Wanneer staat de werkgever in zijn recht en wat kunt u doen om een ontslag op staande voet aan te vechten?

Ontslag op staande voet

Ontslag nemen

Overweegt u om ontslag te nemen? Dan is het goed om te weten waar u op moet letten, vooral wanneer u nog geen nieuwe baan heeft.

Ontslag nemen

Ontslag met wederzijds goedvinden

U kunt in overleg met uw werkgever samen besluiten dat u de arbeidsovereenkomst beëindigt. Dat kan voor zowel u als de werkgever een optie zijn met verschillende voordelen. 

Ontslag met wederzijds goedvinden

Vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag met wederzijds goedvinden maakt u afspraken met uw werkgever in een vaststellingsovereenkomst. Lees wat voor soort afspraken u hierin op kunt nemen.

Vaststellingsovereenkomst

Vergoeding bij ontslag

Wanneer u ontslagen wordt heeft u soms recht op een vergoeding. Maar waar heeft u precies recht op en hoe kunt u daar aanspraak op maken? 

Vergoeding bij ontslag

Uitkering na ontslag

In welke gevallen heeft u nu recht op een uitkering na ontslag? Lees aan welke voorwaarden u moet vcoldoen en hoe de hoogte van een WW-uitkering wordt berekend.

Uitkering na ontslag