Ga naar inhoud

Huis huren en kopen: tips en advies

In een huur- of koopcontract zitten een hoop kleine lettertjes. Heeft u problemen met de verhuurder, verkoper of aannemer? Dan is het goed om te weten welke stappen u kunt nemen en waar u recht op heeft. Onze juristen geven u tips en advies over verschillende onderwerpen op het gebied van een huis huren of kopen.

Huur opzeggen

Wilt u uw huur opzeggen? Dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden, zoals de opzegtermijn van uw huurcontract. Lees hoe en wanneer u de overeenkomst kunt opzeggen.

Lees verder

Bezwaar huurverhoging

Gaat uw huur omhoog en vindt u dit onterecht? Dan kunt u in bepaalde situaties bezwaar maken tegen de huurverhoging. We vertellen waar u allemaal op moet letten.

Lees verder

Verhuurder in gebreke stellen

Als uw verhuurder bepaalde verplichtingen of afspraken niet nakomt, dan kunt u diegene schriftelijk in gebreke stellen. Soms is het probleem daarmee opgelost.

Lees verder

Achterstallig onderhoud

Heeft uw huur- of koophuis gebreken doordat de (ver)huurder of verkoper de woning slecht onderhouden heeft? Dan kunt u diegene mogelijk aansprakelijk stellen.

Lees verder

Geschil met aannemer

Problemen met de aannemer komen vaak voor en zijn altijd vervelend. Heeft u een conflict met uw aannemer? Dan zijn er een paar dingen die u kunt doen.

Lees verder