Ga naar inhoud

Contract en salaris

Salaris en arbeidscontracten zijn belangrijke, maar soms ook ingewikkelde onderwerpen. Waar heeft u als werknemer recht op? Is er ruimte voor salarisverhoging? En waar let u op bij het tekenen van een contract? Met deze tips helpen we u op weg.

Einde contract bepaalde tijd

Heeft u een contract voor bepaalde tijd en is de einddatum in zicht? Dan is het fijn als u weet wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat u zelf alvast kunt doen.

Lees meer

Salarisonderhandelingen

De kans dat uw werkgever spontaan uw salaris verhoogt is helaas niet zo groot. Lees hoe u op een goede manier zelf het initiatief neemt en uw kans op succes vergroot.

Lees meer

Wettelijke proeftijd

Een proeftijd bij uw nieuwe baan lijkt heel logisch. Maar hoe lang mag die precies duren en wat zijn de regels tijdens deze periode?

Lees meer

Concurrentiebeding en relatiebeding

Wilt uw werkgever een concurrentiebeding of relatiebeding opnemen in uw contract? Zorg dan dat u goed weet wat dit betekent voor een eventuele nieuwe baan

Lees meer

Arbeidsvoorwaardengesprek

Heeft u binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek met uw toekomstige werkgever? Met onze tips kunt u zich voorbereiden en weet u beter wat u te wachten staat.

Lees meer

Arbeidsconflict

Iedereen kan te maken krijgen met een arbeidsconflict op de werkvloer. Hoe lost u dit het beste op? En wat gebeurt er als u zich ziekmeldt tijdens zo’n conflict?

Lees meer

Loonvordering

Uw werkgever betaalt niet, terwijl u wél recht op loon heeft? Dan kunt u in bepaalde situaties een loonvordering sturen. Lees hoe u dit regelt en waarom het belangrijk is om er niet te lang mee te wachten.

Lees meer