Ga naar inhoud

Burenoverlast: tips en advies

Heeft u vaak last van de buren? Bijvoorbeeld omdat ze ernstige stank- of geluidsoverlast veroorzaken? Of omdat de boom van de buren uw uitzicht in de weg staat? Dan wilt u vast weten wat u hiertegen kunt doen en wat uw rechten zijn. Onze juristen geven u tips en advies over verschillende onderwerpen op het gebied van burenoverlast.

Geluidsoverlast van de buren

Niet al het geluid van uw buren kan gezien worden als overlast. In welke situaties is er sprake van geluidsoverlast? En hoe kunt u dit het beste oplossen?

Lees verder

Overlast van de buren in uw tuin

Kunt u door de vuurkorf of barbecue van de buren niet meer van uw tuin genieten? Lees de wettelijke regels voor vuur maken in de tuin en hoe u rookoverlast kunt beperken.

Lees verder

Overlast door bomen of overhangende takken van de buren

Mogelijk ergert u zich aan het groen van de buren. Bijvoorbeeld omdat overhangende takken het zonlicht in uw tuin wegnemen. In bepaalde gevallen kunt u hier wat aan doen.

Lees verder

Stankoverlast door de buren

Van houtstook tot kooklucht en sigarettenrook: geurtjes van de buren kunnen vervelende stankoverlast veroorzaken. Lees hoe u deze overlast kunt aanpakken.

Lees verder

Tips om geluidsoverlast te voorkomen

Iedereen stoort zich wel eens aan de buren. Maar het kan ook zijn dat u zelf geluidsoverlast veroorzaakt, zonder dat u dat doorheeft. Met deze tips kunt u dit voorkomen.

Lees verder

Overlast door katten

Vindt u regelmatig de kat van de buren in uw tuin? Of maakt deze ‘s nachts veel lawaai? Lees wat de wet zegt over kattenoverlast en met welke maatregelen u dit kunt verminderen.

Lees verder