Ga naar inhoud

De verschillende leasevormen

Tegenwoordig leasen veel mensen een auto in plaats van er één te kopen. Er zijn verschillende soorten lease voor particulieren en voor zakelijke gebruikers. De leasevorm bepaalt de voorwaarden rondom jouw leasecontract. Welke leasevormen zijn er dan allemaal en welk soort lease krijg je met Private Lease van Univé? We leggen het aan je uit. 

Welke leasevormen zijn er? 

Er bestaat een aantal verschillende leasevormen. Een leasevorm geeft aan wat jouw rechten en plichten als gebruiker van de auto zijn. Ook zegt het iets over de kosten die bij een auto komen kijken en wie hiervoor verantwoordelijk is. Dit zijn de verschillende leasevormen voor particulieren en zakelijke gebruikers: 

Private lease is een leasevorm voor particulieren. Bij private lease koopt de leasemaatschappij de auto die jij wilt. Jij huurt vervolgens de auto van de leasemaatschappij. Je betaalt hier maandelijks een bedrag voor. Bij private lease is alles omtrent de auto inbegrepen. Denk aan onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting. Ook reparaties van kleine schades zijn vaak inbegrepen in de maandelijkse prijs.  

Aan het einde van een private leasecontract wordt de auto niet jouw eigendom. Deze blijft eigendom van de leasemaatschappij. Je kunt je leasecontract wel verlengen of een andere auto uitzoeken. In sommige gevallen kun je wel eigenaar worden van de auto. Je kunt dan voor een bepaalde prijs de auto overnemen van de leasemaatschappij

Financial lease is een leasevorm voor particulieren en zakelijke gebruikers. Bij financial lease ben jij vanaf dag 1 eigenaar van de auto, maar je hoeft niet in één keer het aankoopbedrag te betalen. Het is dus eigenlijk een soort lening. Je betaalt de auto maandelijks af aan de leasemaatschappij en aan het einde van je leasecontract houd je de auto. 

Financial lease is niet inclusief zaken zoals verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting. Je bent namelijk zelf eigenaar van de auto, dus je bent ook zelf verantwoordelijk voor de kosten.  

Operational lease is een leasevorm voor particuliere en zakelijke gebruikers. Private lease voor particulieren is ook een vorm van operational lease. Onder operational lease valt ook corporate lease (zakelijk), waarbij de werkgever de auto leaset en ter beschikking stelt aan de werknemer. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto en is verantwoordelijk voor de meeste kosten die gemaakt worden. Bijvoorbeeld reparaties, onderhoud en belastingen.  

Ook hierbij is de auto na afloop van het leasecontract niet jouw eigendom. Je kunt er wel voor kiezen om de auto over te nemen voor een bepaalde koopprijs. 

Welke leasevormen biedt Univé aan? 

Univé biedt private lease van elektrische en hybride auto’s aan. Zo rijd je duurzaam en zonder zorgen. Univé betaalt de kosten voor pechhulp, reparaties, belastingen en meer. Private Lease met Univé is dus niet voor bedrijven, maar voor particulieren. Aan het einde van het leasecontract kun je meerdere dingen doen. Je kunt de auto overnemen, het contract verlengen of een andere auto uitkiezen. Univé neemt 5 maanden voor het einde van je leasecontract contact met je op om de opties en jouw wensen te bespreken. 

Private Lease met Univé 

Elektrisch private leasen bij Univé geeft je veel vrijheid. Je hoeft je geen zorgen te maken over verschillende soorten kosten. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan ons. Daarnaast kun je zaken zoals je kilometerbundel tussentijds aanpassen om verrassingen aan het einde van het contract te voorkomen. Private Lease met Univé heeft nog meer voordelen: 

  • Inclusief reparaties en onderhoud 

  • Inclusief verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties 

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé