Ga naar inhoud

Voor wie is private lease geschikt?

Het private leasen van een auto wordt steeds populairder. Mensen kiezen voor gemak en voorspelbare maandelijkse kosten. Dat wil niet zeggen dat private lease ook voor iedereen geschikt is. Is private lease een goed idee voor jou en wat heb je voor private lease nodig? Univé zet het voor je op een rij. 

Wanneer is private lease een goed idee? 

Private lease staat voor gemak en voorspelbaarheid. Je betaalt een vast maandelijks bedrag en krijgt daarvoor een auto - inclusief onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen. Het is een handige optie wanneer je zeker wilt weten wat je maandelijkse autokosten zijn en zo nergens omkijken naar te hebben. Het is dus een goed idee wanneer je wilt kiezen voor gemak en je dit kunt betalen. 

Private lease is ook een goed idee wanneer je een vast maandelijks inkomen hebt, maar niet genoeg spaargeld om direct een auto te kopen. Zo kun je alsnog een nieuwe, veilige, zuinige en comfortabele auto hebben zonder te hoeven wachten tot je genoeg gespaard hebt. Daarbij is het wel van belang dat je inkomen hoog genoeg is om maandelijks voor de auto te kunnen betalen. Wanneer je een auto leaset bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease, worden je inkomsten en uitgaven altijd van tevoren gecontroleerd. Zo sluit je nooit een lening af die je eigenlijk niet kunt betalen. 

Verdiep je eerst goed in de voor- en nadelen van private lease voordat je een beslissing neemt. Het kan soms bijvoorbeeld gevolgen hebben voor je hypotheek. Lees ons artikel over de voor- en nadelen van private lease en zie de mogelijke gevolgen. 

Kom ik in aanmerking voor private lease? 

Hoewel private lease als een goed idee kan klinken, kom je er niet altijd voor in aanmerking. Het hangt van je huidige situatie af of je wel of geen private leasecontract kunt afsluiten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Daarnaast heeft het onder andere te maken met je arbeidscontract, inkomsten, uitgaven en leeftijd. Door het Keurmerk Private Lease zijn eisen gesteld voor je financiële situatie. De rest van de voorwaarden worden door de leasemaatschappij zelf bepaald. Zo zijn er soms bijvoorbeeld voorwaarden over private lease voor studenten of ouderen. Goed om te weten: je kunt bij Univé ook leasen op twee inkomens

Bij Private Lease van Univé lease je een auto als je tussen de 21 en 80 jaar oud bent. Daarnaast is een stabiel maandelijks inkomen belangrijk en daar voeren we een kredietcheck voor uit. Lees meer over wanneer je in aanmerking komt voor private lease bij Univé

Private Lease met Univé 

Bij Private Lease van Univé staan duurzaamheid en vrijheid centraal. Daarom kun je bij ons alleen hybride en elektrische auto’s private leasen, zowel nieuw als tweedehands. Heb je je contract samengesteld zoals je wilt, maar verander je tijdens de looptijd van gedachten? Dan kun je zaken zoals je kilometerbundel eenvoudig tussentijds aanpassen. Zo blijf je altijd flexibel. Bij Private Lease met Univé is ook altijd het volgende inbegrepen: 

  • Reparaties en onderhoud 

  • Verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties 

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé