Ga naar inhoud

Wie mag in mijn private leaseauto rijden?

Je hebt een private leaseauto en vraagt je af of jij de enige bent die de auto mag besturen. Wat als je de auto wilt uitlenen of als je een keer in de bijrijdersstoel wilt zitten? Mag dit, en zo ja, wie is er dan aansprakelijk voor eventuele schade? Wij leggen je alles uit over wie er in jouw auto mag rijden en hoe het zit met de aansprakelijkheid. 

Mag iemand anders in mijn private leaseauto rijden? 

Wanneer je een auto private leaset bij Univé, mag je iedereen in jouw private leaseauto laten rijden. Een voorwaarde is wel dat je daar geen geld voor vraagt. Dus het verhuren of uitlenen van je auto tegen betaling is niet toegestaan. Daarbij is het ook belangrijk dat de bestuurder wettelijk mag autorijden. Denk aan zaken zoals leeftijd en een geldig rijbewijs. 

Lease je een auto ergens anders? Check dan van tevoren de voorwaarden van je eigen leasemaatschappij. Een deel van de voorwaarden is namelijk bepaald door het Keurmerk Private Lease. Maar een leasemaatschappij kan daarnaast ook aanvullende voorwaarden stellen over de bestuurders van jouw private leaseauto. 

Wie is aansprakelijk als iemand anders in mijn private leaseauto rijdt? 

Je laat een vriend of buurvrouw in jouw private leaseauto rijden en die komt in een ongeluk terecht. Of misschien rijdt die zelf per ongeluk schade aan de leaseauto. Wie is dan verantwoordelijk voor het herstellen en betalen van de schade? Jij bent altijd zelf aansprakelijk voor schade aan je private leaseauto, wie de auto ook bestuurt. Dus laat je iemand anders rijden in jouw private leaseauto en raakt de auto beschadigd? Dan meld je dit bij de leasemaatschappij en betaal je zelf de eventuele kosten en eigen risico.  

Private Lease met Univé 

Met Private Lease van Univé kies je voor vrijheid en flexibiliteit. Stel je contract samen precies zoals jij het wilt. Wijzig daarnaast bepaalde onderdelen tussentijds zelf online. Bijvoorbeeld je kilometerbundel als je meer- of minderkilometers rijdt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Private Lease met Univé is ook altijd inclusief: 

  • Reparaties en onderhoud 

  • Verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties 

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé