Ga naar inhoud

Wat als ik minder rijd dan mijn kilometerbundel?

Als je minder dan je kilometerbundel rijdt, heb je twee opties: 

  • Je kunt tussentijds je kilometerbundel verlagen. Als je overstapt naar een lagere bundel, valt je maandbedrag voor de rest van de looptijd iets lager uit. Het verschil wordt met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van je leasecontract. Je krijgt dan dus geld terug. 
  • Je kunt de minder gereden kilometers aan het eind van je leasecontract laten verrekenen. Zodra je leasecontract afloopt en je de auto hebt ingeleverd, kijken we naar hoeveel kilometers je jaarlijks gemiddeld gereden hebt. Val je in een lagere bundel en had je dus een lager maandbedrag moeten betalen? Dan wordt het verschil met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van je leasecontract. Je krijgt dan dus geld terug. 

In je leasecontract vind je een overzicht van de kilometerbundels en de maandbedragen die daarbij horen. 

Let op: heb je de laagste kilometerbundel en rijd je minder dan je bundel? Dan is het niet mogelijk om over te stappen op een lagere bundel. Daarom krijg je in dat geval helaas ook geen geld terug. 

Rekenvoorbeeld
Stel, je hebt een private-leasecontract van 48 maanden voor € 390 per maand, met een kilometerbundel van 20.000 tot 25.000 km. 

Aan het eind van je leasecontract lever je de auto in met 72.000 kilometer op de teller. Gemiddeld heb je dus 18.000 kilometer per jaar gereden. Hierdoor val je in een lagere kilometerbundel van 15.000 tot 20.000 kilometer. Het maandbedrag dat bij deze bundel hoort is € 365. 

Dat betekent dat je 48 maanden lang € 25 te veel hebt betaald. In totaal komt dat neer op een verschil van € 1.200 (48 maanden x € 25). Je krijgt dit bedrag automatisch terug van Athlon, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?