Ga naar inhoud

Wat als ik minder rijd dan mijn kilometerbundel?

Als u minder dan uw kilometerbundel rijdt, heeft u twee opties: 

  • U kunt tussentijds uw kilometerbundel verlagen. Als u overstapt naar een lagere bundel, valt uw maandbedrag voor de rest van de looptijd iets lager uit. Het verschil wordt met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van uw leasecontract. U krijgt dan dus geld terug. 
  • U kunt de minder gereden kilometers aan het eind van uw leasecontract laten verrekenen. Zodra uw leasecontract afloopt en u de auto heeft ingeleverd, kijken we naar hoeveel kilometers u jaarlijks gemiddeld gereden heeft. Valt u in een lagere bundel en had u dus een lager maandbedrag moeten betalen? Dan wordt het verschil met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van uw leasecontract. U krijgt dan dus geld terug. 

In uw leasecontract vindt u een overzicht van de kilometerbundels en de maandbedragen die daarbij horen. 

Let op: heeft u de laagste kilometerbundel en rijdt u minder dan uw bundel? Dan is het niet mogelijk om over te stappen op een lagere bundel. Daarom krijgt u in dat geval helaas ook geen geld terug. 

Rekenvoorbeeld
Stel, u heeft een private-leasecontract van 48 maanden voor € 390 per maand, met een kilometerbundel van 20.000 tot 25.000 km. 

Aan het eind van uw leasecontract levert u de auto in met 72.000 kilometer op de teller. Gemiddeld heeft u dus 18.000 kilometer per jaar gereden. Hierdoor valt u in een lagere kilometerbundel van 15.000 tot 20.000 kilometer. Het maandbedrag dat bij deze bundel hoort is € 365. 

Dat betekent dat u 48 maanden lang € 25 te veel heeft betaald. In totaal komt dat neer op een verschil van € 1.200 (48 maanden x € 25). U krijgt dit bedrag automatisch terug van Athlon, zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?