Ga naar inhoud

Wat als ik meer rijd dan mijn kilometerbundel?

Heb je tot 500 kilometer bovenop je kilometerbundel gereden? Dan doen we daar niet moeilijk over. De eerste 500 kilometer extra per jaar krijg je namelijk gratis van ons. Dit betekent dat je kilometerbundel in zo’n geval hetzelfde blijft. 

Rijd je jaarlijks meer dan 500 kilometers extra? Dan heb je twee opties:

  • Je kunt tussentijds je kilometerbundel verhogen. Als je overstapt naar een hogere bundel, valt je maandbedrag voor de rest van de looptijd iets hoger uit. Het verschil wordt met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van je leasecontract. Je ontvangt hiervoor een factuur. 
  • Je kunt de extra kilometers aan het eind van je leasecontract laten verrekenen. Zodra je leasecontract afloopt en je de auto hebt ingeleverd, kijken we naar hoeveel kilometers je jaarlijks gemiddeld gereden hebt. Val je in een hogere bundel en had je dus een hoger maandbedrag moeten betalen? Dan wordt het verschil met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van je leasecontract. Je ontvangt hiervoor een factuur.

In je leasecontract vind je een overzicht van de kilometerbundels en de maandbedragen die daarbij horen. 

Let op: heb je de hoogste kilometerbundel en rijd je meer dan je bundel? Dan is het niet mogelijk om over te stappen op een hogere bundel. Je betaalt dan een meerprijs per extra gereden kilometer. Je vindt dit bedrag in je leasecontract. 

Rekenvoorbeeld
Stel, je hebt een private-leasecontract van 48 maanden voor € 317 per maand, met een kilometerbundel van 0 tot 10.000 km.

Aan het eind van je leasecontract lever je de auto in met 56.000 kilometer op de teller. Gemiddeld heb je dus 14.000 kilometer per jaar gereden. Hierdoor val je in een hogere kilometerbundel van 10.000 tot 15.000 kilometer. Het maandbedrag dat bij deze bundel hoort is € 340.

Dat betekent dat je 48 maanden lang € 23 te weinig hebt betaald. In totaal komt dat neer op een verschil van € 1.104 (48 maanden x € 23). Je krijgt voor dit bedrag een factuur van Athlon.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?