Ga naar inhoud

Wat als ik meer rijd dan mijn kilometerbundel?

Heeft u tot 500 kilometer bovenop uw kilometerbundel gereden? Dan doen we daar niet moeilijk over. De eerste 500 kilometer extra per jaar krijgt u namelijk gratis van ons. Dit betekent dat uw kilometerbundel in zo’n geval hetzelfde blijft. 

Rijdt u jaarlijks meer dan 500 kilometers extra? Dan heeft u twee opties:

  • U kunt tussentijds uw kilometerbundel verhogen. Als u overstapt naar een hogere bundel, valt uw maandbedrag voor de rest van de looptijd iets hoger uit. Het verschil wordt met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van uw leasecontract. U ontvangt hiervoor een factuur. 
  • U kunt de extra kilometers aan het eind van uw leasecontract laten verrekenen. Zodra uw leasecontract afloopt en u de auto heeft ingeleverd, kijken we naar hoeveel kilometers u jaarlijks gemiddeld gereden heeft. Valt u in een hogere bundel en had u dus een hoger maandbedrag moeten betalen? Dan wordt het verschil met terugwerkende kracht verrekend, vanaf het begin van uw leasecontract. U ontvangt hiervoor een factuur.

In uw leasecontract vindt u een overzicht van de kilometerbundels en de maandbedragen die daarbij horen. 

Let op: heeft u de hoogste kilometerbundel en rijdt u meer dan uw bundel? Dan is het niet mogelijk om over te stappen op een hogere bundel. U betaalt dan een meerprijs per extra gereden kilometer. U vindt dit bedrag in uw leasecontract. 

Rekenvoorbeeld
Stel, u heeft een private-leasecontract van 48 maanden voor € 317 per maand, met een kilometerbundel van 0 tot 10.000 km.

Aan het eind van uw leasecontract levert u de auto in met 56.000 kilometer op de teller. Gemiddeld heeft u dus 14.000 kilometer per jaar gereden. Hierdoor valt u in een hogere kilometerbundel van 10.000 tot 15.000 kilometer. Het maandbedrag dat bij deze bundel hoort is € 340.

Dat betekent dat u 48 maanden lang € 23 te weinig heeft betaald. In totaal komt dat neer op een verschil van € 1.104 (48 maanden x € 23). U krijgt voor dit bedrag een factuur van Athlon.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?