Ga naar inhoud

Kan ik mijn contract eerder opzeggen?

Private Lease met Univé hanteert het Athlon-protectieplan. Daardoor kun je je private-leasecontract boetevrij opzeggen in geval van gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden.

Wil je om een andere reden eerder opzeggen? Bij Athlon heb je een opzegtermijn van 1 maand. Het maandbedrag van je private leaseauto is berekend op je looptijd en kilometerbundel. Daarom kan aan tussentijds opzeggen een opzeggingsvergoeding verbonden zijn.

Athlon berekent de opzeggingsvergoeding altijd op twee manieren:

  • volgens het Keurmerk Private Lease: 50% van de resterende leasebedragen

  • aan de hand van de kilometer-looptijd-tabel in je leasecontract (je leasebedrag wordt dan opnieuw berekend)

De voor jou meest gunstige berekening is van toepassing. Zo houdt Athlon de opzegvergoeding zo laag mogelijk voor je.

Rekenvoorbeeld

Stel, je hebt een private-leasecontract van 48 maanden voor € 214 per maand. Na 24 maanden wil je je contract opzeggen. De maandprijs die bij een leaseperiode van 24 maanden hoort is € 284.

Berekening 1: 50% van de resterende leasebedragen
Volgens het Keurmerk Private Lease wordt de opzegvergoeding berekend met de volgende som: de resterende leasebedragen x 50%. In dit voorbeeld bedraagt de opzegvergoeding: 24 maanden x € 214 x 50% = € 2.568.

Berekening 2: je leasebedrag opnieuw berekenen
Hierbij is de rekensom als volgt: de werkelijke looptijd x het verschil in maandbedrag. In dit voorbeeld komt dat neer op: 24 maanden x (€ 284 minus € 214) = € 1.680.

In deze situatie is berekening 2 de meest gunstige berekening voor jou als klant. Deze berekening is dan ook van toepassing. Dit betekent dat je opzeggingsvergoeding € 1.680 bedraagt.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?