Ga naar inhoud

Overname auto na afloop private leasecontract

Je bent al een tijdje aan het rijden in je private leaseauto en je leasecontract loopt bijna af. Je wilt de auto eigenlijk niet kwijt, omdat je er zo aan gewend bent. Dan vraag je je af of je de private leaseauto mag overnemen van de leasemaatschappij na het einde van je contract. Wij leggen je daarom alles uit over de overname van een auto na afloop van een private leasecontract. 

Wat betekent overnemen van een auto na een leasecontract? 

Wanneer je een auto private leaset, betaal je maandelijks een bedrag voor het gebruiken van de auto. Dit bedrag is inclusief zaken zoals verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. Wanneer je leasecontract afloopt kun je de auto weer inleveren en eventueel een nieuwe uitzoeken. Maar wat je ook kunt doen is de auto overnemen, oftewel kopen. 

Als je de auto overneemt aan het einde van je private leasecontract, betaal je vaak een lagere prijs dan wanneer je een tweedehands auto bij de dealer zou kopen. Houd er dan wel rekening mee dat vanaf het moment van overname alle kosten voor jouw eigen rekening zijn. Denk daarbij aan onderhoud, reparaties en verzekeringen. Ook de wegenbelasting betaal je dan zelf. 

Mag ik mijn auto overnemen na mijn leasecontract? 

Is je private leasecontract met Univé afgelopen? Dan mag je de auto overnemen van Athlon. Athlon is onze partner en biedt de leaseauto’s aan. Je mag de auto overnemen voor jezelf, maar ook voor iemand anders in je omgeving. Je spreekt samen met Athlon een koopprijs af en betaalt dit na het einde van je private leasecontract. Wij berekenen geen extra kosten wanneer je de auto wilt overnemen van Athlon. 

Hoe neem ik mijn auto over na mijn leasecontract? 

Wil je jouw private leaseauto overnemen wanneer je leasecontract afloopt? Dan kun je 3 maanden voor het einde van je leasecontract een koopprijs opvragen bij Athlon. Athlon bekijkt het gehele plaatje en bepaalt voor welk bedrag zij de auto aan je willen verkopen. Ze kijken bijvoorbeeld naar de kilometerstand, de staat van de auto, de reparaties die je hebt gehad en het onderhoud van de auto. 

Bij het opvragen van een koopprijs vul je de geschatte kilometers in aan het einde van je private leasecontract. Hoe eerder je een offerte opvraagt, hoe lager je kilometerstand op dat moment is. Probeer dus een zo goed mogelijke schatting te maken van je toekomstige kilometerstand. Wijkt de kilometerstand aan het einde van je leasecontract met meer dan 10% af van wat je voor de offerte hebt aangegeven? Dan zal Athlon opnieuw een berekening maken en je een nieuwe offerte aanbieden. 

Na het opvragen van een koopprijs ontvang je binnen 24 uur een offerte voor het overnemen van de private leaseauto. Je hoeft de offerte niet te accepteren. Deze is dus vrijblijvend. Let er wel op dat de offerte voor een beperkte tijd geldig is. Ga je niet akkoord met de offerte binnen de aangegeven periode? Dan moet je opnieuw een offerte aanvragen. De koopprijs kan dan ook verschillen. 

Private Lease met Univé 

Private Lease met Univé geeft je veel vrijheid en flexibiliteit. Je kunt na afloop van je private leasecontract een nieuwe auto uitzoeken, je huidige contract verlengen of de auto overnemen. Ook kun je tussentijds zaken zoals je kilometerbundel zelf aanpassen. Waar je nog meer op kunt rekenen bij elektrisch Private Lease met Univé: 

  • Inclusief reparaties en onderhoud 

  • Inclusief verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties 

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé