Ga naar inhoud

Voor- en nadelen van private lease

Overweegt u om privé een auto te leasen, via Univé of een andere aanbieder? Dan is het goed om de voordelen én nadelen van private lease tegen elkaar af te wegen. Zo weet u zeker dat u een beslissing maakt die bij u past. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen voor u op een rij.

Voordelen private lease 

Met private lease kiest u voor zekerheid en gemak. Zo heeft u geen omkijken naar zaken als reparaties en periodiek onderhoud.

1. Vast maandbedrag

Met een eigen auto kunt u tegen allerlei onverwachte kosten aanlopen. Maar met private lease weet u altijd waar u aan toe bent: in ruil voor een vast maandbedrag rijdt u in een gloednieuwe leaseauto of een jonge occasion. Uw maandbedrag blijft de hele looptijd hetzelfde. Daardoor weet u precies hoeveel u maandelijks kwijt bent aan uw auto.

Goed om te weten: met een tweedekans (jonge occasion) leaset u extra voordelig. Al onze occasions zijn zorgvuldig gecontroleerd op mankementen en professioneel gereinigd en gekeurd. U bent dus altijd onbezorgd onderweg.

2. Geen onverwachte kosten

In uw maandbedrag zit alles inbegrepen: onderhoud, reparatie, autoverzekering en wegenbelasting. U komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Het enige waar u zelf voor betaalt is het tanken of laden (als u een elektrische of hybride leaseauto heeft), mogelijke verkeersboetes en schade die we niet op een ander kunnen verhalen.

3. Uw spaargeld blijft van u

Omdat de leaseauto in het bezit van de aanbieder blijft, kunt u in een mooie auto rijden zonder een fors geldbedrag uit te geven. Loopt uw leasecontract op z’n einde? Dan levert u de auto gewoon weer in. Over het verkopen of inruilen van uw auto hoeft u zich dus geen zorgen te maken. En uw spaargeld? Dat kunt u uitgeven aan leukere dingen.

4. Pech of schade? Alles wordt geregeld

Het kan zomaar gebeuren dat u schade heeft of met pech langs de weg staat. Zo’n situatie is al stressvol genoeg. Daarom bieden we 24/7 gratis pechhulp in heel Europa. Ook regelen we reparaties en vervangend vervoer (in sommige gevallen betaalt u hiervoor een eigen risico).

5. Goed verzekerd

Met onze private-leaseauto’s gaat u altijd goed verzekerd de weg op. Zo zijn alle auto’s binnen ons aanbod verzekerd met een All Risk-dekking. Dit betekent dat niet alleen schade die u aan anderen veroorzaakt gedekt is, maar ook de schade aan uw leaseauto.

6. Lokaal auto-onderhoud

Als leaserijder bij Univé kiest u zelf bij welke merkdealer in de buurt u uw auto wilt laten onderhouden. Daardoor hoeft u nooit een onnodig lange rit naar de dealer of garage te maken.

Nadelen private lease

Naast voordelen, kan private lease natuurlijk ook mogelijke nadelen hebben. Wel zo eerlijk om die ook even voor u op een rijtje te zetten. We gidsen u door de algemene obstakels van particulier leasen en vertellen hoe wij hiermee omgaan.

1. U heeft een contract voor langere tijd

Als u een private-leasecontract tekent, dan doet u dat voor een minimale looptijd. Bij Private Lease met Univé hanteren we een minimale looptijd van 12 maanden. Verandert uw situatie doordat u te maken krijgt met bijvoorbeeld gedwongen ontslag, een scheiding of het overlijden van uw partner? Dan kunt u bij ons kosteloos uw contract aanpassen of opzeggen.

2. Minder voordelig bij weinig gebruik

Voor uw private-leaseauto betaalt u elke maand een vast bedrag, ook als u de auto een tijdje minder of helemaal niet gebruikt. Rijdt u een maand meer of minder kilometers dan uw bundel? Dan zit u bij sommige leasemaatschappijen alsnog vast aan de bundel die u aan het begin van uw contract gekozen heeft.

Bij Univé gaan we flexibel om met uw kilometerbundel. Rijdt u minder kilometers dan uw bundel? Dan zetten we uw bundel lager en betaalt u dus een lager maandbedrag. Heeft u al de laagste bundel en rijdt u minder kilometers? Dan is het niet mogelijk om uw bundel nog verder te verlagen. In dit geval kan het dus zijn dat u betaalt voor kilometers die u niet heeft gereden.

3. Minder voordelig bij veel gebruik

Rijdt u juist meer kilometers dan uw bundel? Dan verhoogt de leasemaatschappij uw leasebedrag óf krijgt u een factuur voor de extra kilometers. Bij Private Lease met Univé krijgt u jaarlijks de eerste 500 kilometer bovenop uw bundel cadeau. Rijdt u meer dan 500 kilometer bovenop uw bundel? Dan verhogen we met terugwerkende kracht uw bundel en gaat uw leasebedrag dus omhoog.

4. Gevolgen voor nieuwe hypotheek

Verwacht u binnenkort een nieuwe hypotheek af te sluiten? Dan is het goed om te weten dat private lease invloed heeft op uw hypotheek. Als u een auto leaset, dan neemt de bank het leasebedrag namelijk mee in de berekening van uw maandelijkse woonlasten. Dit betekent dat u door private lease minder hypotheek kunt krijgen.

Tip: gebruikt u al Private Lease met Univé en wilt u een hogere hypotheek kunnen aanvragen? Dan kunt u uw maandbedrag verlagen door uw looptijd of kilometerbundel tussentijds aan te passen. Ook is het mogelijk om uw private-leasecontract eerder op te zeggen of boetevrij door iemand anders te laten overnemen.

5. Kosten bij boetes en schade

De leasemaatschappij dekt bijna alle kosten voor uw auto, maar verkeersboetes vallen hier niet onder. Deze zijn dan ook altijd voor uw rekening. Daarnaast betaalt u in bepaalde gevallen een eigen risico als u schade rijdt. Bij Private Lease met Univé geldt dit alleen voor situaties waarin we de schade niet op een ander kunnen verhalen. Lees meer over private lease en schade.

6. U kunt uw schadevrije jaren verliezen

Bij sommige aanbieders bouwt u tijdens de leaseperiode geen schadevrije jaren op. Hierdoor kunt u na 3 tot 5 jaar uw no-claimkorting kwijtraken. Daarom is het altijd een goed idee om vooraf te onderzoeken hoe een aanbieder hiermee omgaat.

Kiest u voor Private Lease met Univé? Of een andere aanbieder die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease? Dan bouwt u wel gewoon schadevrije jaren op tijdens uw leaseperiode. Lees meer over private lease en schadevrije jaren.

Waarom private leasen via Univé?

Bij ons leaset u zoals het hoort: eerlijk, makkelijk én flexibel. Ook krijgt u altijd een helder leasecontract op maat, zonder verborgen kosten of addertjes onder het gras.

Heeft u een vraag over Private Lease met Univé? Dan staan onze adviseurs voor u klaar. Neem direct contact met ons op, telefonisch via 0592 34 97 00 of per mail: privatelease@unive.nl.

Bekijk het aanbod

Meer informatie