Ga naar inhoud

Private lease occasion: wel of niet doen?

Met private lease kun je rijden in een gloednieuw model, maar je kunt ook kiezen voor een tweedehands auto (ofwel: een occasion). Welke voor- en nadelen heeft het leasen van een occasion? En zijn er ook elektrische occasions? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over occasion lease voor privégebruik.

Voordelen van occasion lease als particulier

Een tweedehands private-leaseauto biedt verschillende voordelen waar je niet van profiteert met een nieuw model. We zetten vijf pluspunten voor je op een rij.

1. Lager maandbedrag

Hoewel de prijs van tweedehands auto’s stijgt, zijn ze nog steeds goedkoper dan nieuwe auto’s. Dat geldt eigenlijk ook voor private lease: voor het leasen van een occasion betaal je meestal een lager maandbedrag dan voor een ongebruikte auto.

Dat betekent natuurlijk niet dat je hoeft rond te rijden in een oud model. Bij Private Lease met Univé zijn de meeste van onze occasions slechts 1 tot 2 jaar oud. Dat komt doordat deze leaseauto’s eerder ingeleverd zijn. Bijvoorbeeld omdat de vorige leaserijder van auto gewisseld is of een kort contract had.

2. Geen meerprijs voor opties

Omdat het leasetarief voor occasions lager ligt, kun je voor hetzelfde bedrag rijden in een luxere auto met meer opties en extra’s. Zonder dat je daar een meerprijs voor betaalt.

3. Bijna gelijk de weg op

De gemiddelde levertijd van een nieuwe private-leaseauto bedraagt zo’n 8 tot 20 weken. Als je een populair model hebt besteld, kan het zelfs zijn dat je nog langer moet wachten. Met een occasion zit dat anders: omdat de auto direct op voorraad is, hoef je niet op een wachtlijst te staan.

Goed om te weten: bestel je een tweedehands leaseauto via Private Lease met Univé? Dan kun je vaak al binnen 1 week de weg op.

4. Duurzame keus

Kies je voor occasion lease voor privégebruik, dan geef je een bestaande auto een tweede leven. En dat is op twee manieren beter voor het milieu:

  • Je benut de verbruikte grondstoffen beter.

  • De CO2 die vrijkomt bij de productie van een nieuwe auto blijft bespaard. Deze uitstoot is ongeveer 30% van de totale CO2 die een auto tijdens zijn leven uitstoot.

Wil je jouw CO2-uitstoot nog verder omlaag brengen? Kies dan voor een hybride of elektrische occasion.

5. Kortere looptijd

Tweedehands leaseauto’s hebben vaak een kortere looptijd. Dat is ook zo als je leaset via Private Lease met Univé. En dat kan handig zijn. Want op die manier zit je niet jaren vast aan je leaseauto én kun je sneller overstappen op een nog jongere elektrische occasion.

Nadelen van occasion lease als particulier

Natuurlijk heeft een occasion leasen ook mogelijke nadelen. Dit zijn drie dingen om rekening mee houden.

1. Samenstellen is niet mogelijk

In tegenstelling tot een nieuwe private-leaseauto, kun je een tweedehands model niet geheel naar wens samenstellen. Heb je speciale wensen, zoals bepaalde opties of een bepaalde kleur lak? Dan ben je misschien beter af met een nieuwe leaseauto.

2. Moeilijker te vergelijken

Elke tweedehands leaseauto heeft weer een andere uitrusting, een andere leeftijd en een ander getal op de kilometerteller. Daardoor kan het iets lastiger zijn om occasions met elkaar te vergelijken. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een passende auto? Dan denken onze adviseurs van Private Lease met Univé graag met je mee.

3. Soms is vaker onderhoud nodig

Bij oudere auto’s gaat er nou eenmaal vaker iets stuk. Daardoor kunnen oudere occasions soms wat meer onderhoud en reparaties nodig hebben dan een nieuwe leaseauto.

Goed om te weten: bij Univé zijn de meeste gebruikte leaseauto’s niet ouder dan 2 jaar. Daardoor hoef je nauwelijks rekening te houden met extra onderhoud. Moet er toch iets aan de auto gebeuren of heb je pech? Dan zijn de kosten voor onderhoud, reparaties en pechhulp altijd voor onze rekening.

Kan ik ook een elektrische occasion leasen?

Wil je niet op brandstof rijden, dan bieden verschillende leaseaanbieders je de mogelijkheid om een elektrische occasion te leasen. Bij Private Lease met Univé is ons hele aanbod elektrisch of hybride, óók onze tweedehands leaseauto’s. Bekijk hier onze elektrische occasions en vind direct een model dat bij je past.

Tip: lees meer over de voor- en nadelen van elektrische auto’s.

Jouw (elektrische) occasion leasen via Univé

Voor het privé leasen van een occasion ben je bij Univé aan het juiste adres. Al onze tweedehands auto’s zijn vakkundig gekeurd en professioneel gereinigd. Daardoor merk je er niets van dat jouw leaseauto al wat kilometers op de teller heeft.

Bovendien kun je als leaserijder bij Univé rekenen op flexibele voorwaarden. Zo mag je tussentijds gewoon je kilometerbundel aanpassen of de looptijd van je contract wijzigen. Doen we niet moeilijk over.

Meer weten over de private lease van een nieuwe (elektrische) auto of occasion? Dan staan onze adviseurs voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op, telefonisch via 0592 34 97 00 of per mail: privatelease@unive.nl.

Bekijk het aanbod

Meer informatie