Ga naar inhoud

Kopen vs. leasen

Wat is voordeliger: kopen of leasen? Als u een leaseauto overweegt, dan heeft u het zich vast al afgevraagd. Het is een terechte en logische vraag, waar geen pasklaar antwoord op is. Daarom helpen we u graag op weg: in deze artikelen vergelijken we kopen en leasen én laten we zien wat beide opties voor uw portemonnee betekenen.

Kom ik in aanmerking voor private lease?

Als u een auto wilt leasen, dan is het belangrijk dat uw situatie aan de voorwaarden voldoet. Wat zijn de eisen voor private lease? En is leasen ook mogelijk als u zzp’er bent of een tijdelijk contract heeft?

Lees meer

Wat kost een eigen auto per maand?

Onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen… Met een eigen auto maakt u allerlei kosten. Maar hoeveel kost een eigen wagen u eigenlijk precies per maand? We rekenen het voor u uit.

Lees meer

Total Cost of Ownership (TCO)

Door de TCO van uw auto te berekenen, krijgt u een beter beeld van de totale kosten van uw auto. We leggen in heldere taal uit wat de TCO inhoudt en hoe u deze voor uzelf berekent.

Lees meer

Voor- en nadelen van private lease

Als u private lease overweegt, dan is het goed als u de belangrijkste voor- en nadelen kent. Zo weet u zeker dat u een beslissing maakt die bij u past.

Lees meer

Misverstanden over private lease

Over particulier leasen bestaan nog veel misvattingen. Wist u bijvoorbeeld dat leasen vaak goedkoper is dan kopen? We gidsen u door 10 bekende misverstanden over private lease en vertellen hoe het écht zit.

Lees meer

Private lease en BKR

Bij private lease krijgt u vaak ook te maken met BKR. Maar wat is een BKR-registratie precies? Kunt u ook leasen met een negatieve BKR-registratie? En wat als u wilt leasen zonder registratie?

Lees meer

Elektrische auto en private lease

Waarom zou u kiezen voor een elektrische leaseauto? En wat voor wagen past dan het beste bij u: hybride of volledig elektrisch? Met onze tips maakt u makkelijker een weloverwogen keus.

Lees meer

Elektrische occasion en private lease

Een elektrische occasion leasen is voordeliger én duurzamer dan een gloednieuwe leaseauto. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van een tweedehands leaseauto voor u op een rij.

Lees meer

Private lease en EDR

Behalve de BKR-check, vindt er bij uw aanvraag voor private lease vaak ook een EDR-check plaats. Wat houdt deze check in? En wat is het verschil tussen EDR en BKR?

Lees meer