Ga naar inhoud

Keurmerk Private Lease - wat is het?

Je hebt het vast een keer gezien tijdens je zoektocht naar een private leaseauto: het Keurmerk Private Lease. Misschien heb je je daarbij wel eens afgevraagd wat dit keurmerk precies is en wat het voor jou betekent. Daarom legt Univé je in dit artikel alles uit over het Keurmerk Private Lease. 

Wat is het Keurmerk Private Lease? 

Het Keurmerk Private Lease geeft aan dat een private leasemaatschappij betrouwbaar is. Je herkent het keurmerk aan het wit-blauwe logo met een auto en de tekst ‘’Keurmerk Private Lease’’. Het keurmerk wordt afgegeven door Stichting Keurmerk Private Lease. Deze stichting keurt de private leasemaatschappijen op veel vlakken en verplicht ze om zich te houden aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn bedoeld om jou als consument te beschermen. De voorwaarden zijn samen met het Consumentenbond bedacht. 

Wat betekent het Keurmerk Private Lease voor mij? 

Door een auto te leasen bij een bedrijf met het Keurmerk Private Lease, weet je zeker dat je goed beschermd bent. Elke leasemaatschappij met dit keurmerk moet zich namelijk houden aan bepaalde algemene voorwaarden voor private lease. De algemene voorwaarden geven ook aan waar jij je als consument aan moet houden. Bijvoorbeeld het betalen van het maandelijkse bedrag. 

Houdt een maatschappij zich niet aan de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease? Dan kun je naar de geschillencommissie stappen en bewijzen dat er iets fout gaat. De algemene voorwaarden bij het Keurmerk Private Lease zijn onder andere: 

Heb je een auto uitgezocht en een leasecontract ondertekend bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease? Dan heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Een leaseauto is een grote investering met een lange looptijd. Je krijgt daarom de kans om je te bedenken en het contract kosteloos te annuleren binnen 14 dagen.

Het private leasen van een auto mag je financiële situatie niet negatief beïnvloeden. Het is niet de bedoeling dat je hierdoor bijvoorbeeld in de schulden komt. Daarom is een leasemaatschappij met dit keurmerk verplicht om te kijken naar jouw financiën. Zij toetsen je inkomsten, uitgaven, eigen vermogen en nog een aantal andere zaken. Zo bepalen ze of je de lasten van een private leaseauto kunt dragen. Kun je dit niet? Dan mogen zij je geen private leasecontract aanbieden.

Het Keurmerk Private Lease beschermt je ook als de leasemaatschappij jouw termijnbedrag zou willen wijzigen. De leasemaatschappij mag dit alleen doen in een aantal uitzonderlijke gevallen. Je hebt zo de zekerheid dat het leasecontract dat je tekent niet zomaar mag worden aangepast.

De leasemaatschappij heeft andere voorwaarden 

Het kan gebeuren dat je andere of extra voorwaarden in een leasecontract tegenkomt dan de algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Een leasemaatschappij mag namelijk zelf aanvullende voorwaarden stellen. Dit kunnen bijvoorbeeld voorwaarden voor meer- en minderkilometers zijn of voor wie jouw private leaseauto mag besturen. Daar gelden wel spelregels bij. Zo mogen de aanvullende voorwaarden niet nadelig zijn voor jou ten opzichte van de algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease. Ontstaat daar discussie over? Dan zijn de algemene voorwaarden altijd leidend. 

Private Lease met Univé 

Univé werkt samen met Athlon om jou hybride en elektrische private lease auto’s aan te bieden. Athlon heeft het Keurmerk Private Lease en geeft je daarmee zekerheid en betrouwbaarheid. Daarnaast geeft elektrisch private leasen bij Univé je flexibiliteit. Je kunt je leasepakket precies zo samenstellen als jij wilt. Ook kan je bepaalde onderdelen tussentijds aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan je kilometerbundel als je toch meer- of minderkilometers rijdt. Daarnaast heeft Private Lease met Univé de volgende voordelen: 

  • Reparaties en onderhoud 

  • Verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé