Ga naar inhoud

Private lease en schade

Schade aan uw private-leaseauto: het kan u zomaar overkomen, hoe voorzichtig u ook bent. Bij Private Lease met Univé gaan we eerlijk en flexibel om met schade. Zo hoeft u voor veel soorten schade geen eigen risico te betalen. En als dat wel nodig is, dan betaalt u altijd een vast en laag tarief. Op deze pagina leest u meer over:

Hoe is mijn private-leaseauto verzekerd?

Univé werkt samen met de erkende leasemaatschappij Athlon. Al onze private-leaseauto’s zijn door Athlon verzekerd met een All Risk-autoverzekering, ook wel WA Volledig Casco genoemd.

Dit betekent dat uw auto optimaal verzekerd is. All Risk dekt namelijk niet alleen de schade die u aan anderen en hun spullen veroorzaakt: ook schade aan uw eigen leaseauto en schade die u per ongeluk zelf veroorzaakt wordt vergoed.

Inzittendenverzekering

U kunt uw dekking uitbreiden met een schadeverzekering voor inzittenden. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen letselschade, waaronder schade aan uw bagage en spullen. Niet verplicht, wel handig.

Wanneer betaal ik een eigen risico?

In sommige situaties kan het zijn dat u bij schade een eigen risico moet betalen. Ook als u voor de schade verzekerd bent. Dit is alleen het geval als Athlon de schade niet kan verhalen op een tegenpartij.

In deze 3 situaties betaalt u eigen risico:

  • U weet niet wie de schade aan uw leaseauto heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat de dader is doorgereden. Of omdat er sprake is van diefstal of vandalisme.

  • U heeft de schade zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld tijdens het inparkeren of bij een verhuizing.

  • De schade kan niet worden verhaald op een tegenpartij, omdat deze partij er niet is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade door weersomstandigheden of loslopend wild.

In deze situatie betaalt u nooit eigen risico:

  • De schade kan verhaald worden op iemand anders. Bijvoorbeeld omdat een andere bestuurder tegen uw leaseauto aanbotst. Of omdat de buurman uw auto per ongeluk bekrast met de pedalen van zijn fiets.

Wat is het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage?

Eigen bijdrage is een ander woord voor eigen risico. Er is dus geen verschil tussen de twee.

Ik heb schade gereden, wat nu?

In de meeste gevallen kunt u schade aan uw private-leaseauto het beste zo snel mogelijk melden. Dit kan op verschillende manieren. Welke manier het meest passend is, hangt van de soort schade af.

Gebruiksschade

Door normaal gebruik van uw leaseauto kunnen hier en daar kleine beschadigingen ontstaan. Denk aan krasjes, deukjes of andere kleine schade aan de bumpers, spiegels of carrosserie.

Dit kunt u doen

Gebruiksschade hoeft u niet te melden of te laten repareren. Ook hoeft u hier geen eigen risico voor te betalen. Wel raden we u aan om voor de zekerheid de schademeter van Athlon te raadplegen. Hierop kunt u zien of de beschadiging inderdaad klein genoeg en dus acceptabel is.

Schade waarbij de tegenpartij bekend is

In veel schadegevallen is de tegenpartij bekend. Als u bijvoorbeeld van achteren aangereden wordt in de file, dan weet u wie dit gedaan heeft. Dat is ook zo als iemand een briefje onder uw ruitenwisser achterlaat nadat diegene parkeerschade aan uw auto heeft veroorzaakt.

Dit kunt u doen

Maak een melding via www.mobielschademelden.nl en schrijf elkaars contactgegevens op, ook als er geen schade te zien is. Er kan namelijk sprake zijn van onzichtbare schade die nog gerepareerd moet worden. Zoals schade aan de parkeersensoren of een deuk in de bodemplaat.

Schade waarbij de tegenpartij ontbreekt of onbekend is

Heeft u de schade zelf veroorzaakt? Of heeft u schade door bijvoorbeeld loslopend wild of weersomstandigheden? Dan is er geen tegenpartij. Het kan ook zijn dat de tegenpartij onbekend is. Dit is meestal het geval bij diefstal, inbraak of vandalisme. Of als iemand doorrijdt na schade aan uw auto te hebben veroorzaakt.

Dit kunt u doen

Meld de schade op www.mobielschademelden.nl. Heeft u parkeerschade door een onbekende (of onverzekerde) dader? Dan kunt u mogelijk een schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer krijgen. Hier gelden wel bepaalde voorwaarden voor.

Gebruikt u Private Lease met Univé en wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze schadevergoeding? Dan zoeken we dit graag voor u uit. Bel ons op 0592 34 97 00 of mail naar privatelease@unive.nl.

Ruitschade

Heeft u ruitschade, zoals een sterretje of een barst? Dan is het belangrijk dat u de schade zo snel mogelijk laat herstellen. In sommige gevallen betaalt u hier een eigen risico voor.

Dit kunt u doen

Als uw voorruit beschadigd is, neem dan contact met ons op via 0592 34 97 00. Is een zijruit of achterruit beschadigd? Meld de schade dan via www.mobielschademelden.nl. In zo’n geval moet de ruit namelijk altijd worden vervangen.

Schade door weersomstandigheden

Soms moet u tijdens extreem weer de weg op. Van hagelstenen tot een sneeuwstorm: door heftige weersomstandigheden kan er allerlei schade aan uw leaseauto ontstaan.

Dit kunt u doen

Meld de schade zo snel mogelijk via www.mobielschademelden.nl. Lukt het niet om dit gelijk te doen, meld de schade dan in ieder geval binnen 24 uur.

Letselschade

Door een ongeluk kan u, een passagier of een andere betrokkene lichamelijke schade oplopen. Bij letselschade is het belangrijk dat u hier altijd een melding van maakt.

Dit kunt u doen

Meld de letselschade zo snel mogelijk bij Athlon via telefoonnummer 036 547 11 55.

Schade door verkeerde brandstof

Als u per ongeluk de verkeerde brandstof tankt, dan kan dit ernstige schade aan uw auto veroorzaken. Vooral als u op deze brandstof probeert verder te rijden.

Dit kunt u doen

Zorg dat u de motor niet start en bel gelijk de Athlon Alarmservice op 036 547 44 44. Om veilig verder te kunnen rijden, moet de verkeerde brandstof eerst helemaal uit uw brandstoftank worden gepompt. De hulpdienst van Athlon kan dit voor u doen met een speciale installatie. Voor deze service betaalt u een eigen risico.

Schade door diefstal, inbraak of vandalisme

Hebben inbrekers of vandalen het op uw private-leaseauto gemunt? Of is de auto gestolen? Dan is er ook sprake van schade.

Dit kunt u doen

Doe direct aangifte bij de politie en meld de schade zo snel mogelijk bij Athlon via 036 547 11 55.

Schade die ontstaan is vóór de levering van uw auto

Hoewel onze dealers goed opletten en het niet vaak voorkomt, kan het soms gebeuren dat u tijdens of na de levering van uw leaseauto een beschadiging opmerkt die u niet zelf heeft veroorzaakt.

Dit kunt u doen

We raden u aan om de auto niet mee te nemen, maar deze achter te laten bij de dealer. Daarna kunt u het beste uw contactpersoon bij Athlon bellen of mailen. Die zal het probleem zo snel mogelijk voor u oplossen. De contactgegevens van uw Athlon-contactpersoon staan in de mails en brieven over de levering van uw leaseauto.

Ontdekt u pas na de levering dat uw leaseauto beschadigd is door de vorige bestuurder? Meld de schade dan meteen bij de Athlon Driver Desk via 036 547 44 66.

Goed om te weten: meldt u de schade niet? Dan bestaat de kans dat Athlon de schade op uw naam registreert, omdat u de huidige leaserijder bent. In dat geval moet u waarschijnlijk een eigen risico betalen. Ook raakt u mogelijk een paar schadevrije jaren kwijt.

Schade aan uw private-leaseauto repareren

Heeft u de schade gemeld? Dan kunt u deze laten repareren door een schadeherstelbedrijf dat aangesloten is bij Athlon. Hier vindt u een schadehersteller bij u in de buurt.

U kunt de schade alleen laten herstellen bij een vestiging van ABS Autoherstel of Schadenet en niet bij een dealer. Behalve als hier andere afspraken over staan in uw private-leasecontract.

Wat als ik schade én autopech heb?

Kunt u door schade aan uw leaseauto niet verder rijden? Dan staat er dag en nacht een hulpdienst voor u klaar, elke dag van het jaar. U schakelt de hulpdienst in via de Athlon Alarmservice: 036 547 44 44. De hulpdienst kan vanuit Nederland en heel Europa direct pechhulp of vervangend vervoer voor u regelen.

Goed om te weten: vervangend vervoer bij schade is niet altijd inbegrepen. Als dit wel zo is, dan staat dit in uw private-leasecontract. Het vervangend vervoer kunt u dan aanvragen bij uw schadehersteller.

Schade bij het inleveren van uw private-leaseauto

Tijd om uw leaseauto weer bij de dealer in te leveren? Dan vindt er een controle plaats om de staat van de auto te beoordelen. Hierbij zal de medewerker ook kijken of de auto beschadigd is.

Door normaal gebruik kunnen er kleine schades zijn ontstaan, zoals oppervlakkige krasjes of deukjes. Zulke gebruiksschade is meestal lastig te voorkomen, hoe voorzichtig u ook rijdt. Daarom hoeft u voor kleine autoschade geen eigen risico te betalen.

Grotere beschadigingen aan uw auto vallen niet onder normale gebruiksschade. Denk hierbij aan kapotte verlichting, kromme velgen of gaten in de bekleding. Daarom kan Athlon u bij zulke schade vragen om een eigen risico te betalen.

Tip: twijfelt u of de schade aan uw private-leaseauto acceptabel is? Gebruik dan de schademeter van Athlon.

Private lease en schadevrije jaren

Bij Private Lease met Univé bouwt u tijdens de leaseperiode gewoon schadevrije jaren op. Met elk jaar waarin u geen schade claimt, bouwt u 1 schadevrij jaar op. Claimt u 1 of meer schades? Dan verliest u daarmee 5 schadevrije jaren. Heeft u meer dan 15 opgebouwde jaren? Dan blijven er na uw claim altijd 10 schadevrije jaren over.

Lees meer over private lease en schadevrije jaren.

Kies voor Private Lease met Univé

Wilt u overstappen naar private lease? Of loopt uw leasecontract bij een andere aanbieder binnenkort af? Kies dan voor Private Lease met Univé. Omdat we in eerlijke voorwaarden geloven, leaset u via ons makkelijk en flexibel. Zonder verborgen kosten of addertjes onder het gras. En de leaseperiode? Die varieert van 1 tot 5 jaar en bepaalt u helemaal zelf. Wel zo prettig.

Bekijk het aanbod

Meer informatie