Ga naar inhoud

Hoe kies ik de juiste private leasemaatschappij?

Bij private lease is het erg belangrijk om goed rond te kijken en te informeren. Je gaat een contract aan van soms wel 5 jaar lang en het gaat om veel geld. Je wil daarom zeker weten dat je alles krijgt wat je nodig hebt en dat je de leasemaatschappij kunt vertrouwen. Maar waar begin je je zoektocht en hoe weet je of een private leasemaatschappij te vertrouwen is? Wij leggen het je uit. 

Hoe vergelijk ik private leasemaatschappijen? 

Tegenwoordig private leasen veel mensen een auto. Private lease geeft je gemak, zekerheid, en een nieuwe auto voor een maandelijks bedrag. Omdat private lease zo populair is, zijn er steeds meer private leasemaatschappijen. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Welk bedrijf is nou goed en betrouwbaar?  

Het is daarom goed om altijd eerst de private leasemaatschappijen te vergelijken. Dit kun je doen door vergelijkingswebsites te gebruiken, maar ook door zelf de websites van de leasemaatschappijen te bezoeken. Het is daarbij belangrijk om te weten waar je precies op moet letten. Je leest het hieronder. 

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van private leasemaatschappijen? 

Je hebt al de websites van 10 leasemaatschappijen gezien en meerdere tools voor vergelijken gebruikt. Maar waarop beoordeel je de leasemaatschappijen eigenlijk? Wij vertellen je waar je op moet letten als je private leasemaatschappijen vergelijkt: 

Het belangrijkste onderdeel om op te letten is het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk vertelt je dat de private leasemaatschappij voorwaarden heeft die jou als consument beschermen. Private leasemaatschappijen met dit keurmerk houden zich namelijk allemaal aan de algemene voorwaarden ervan. Wijkt de leasemaatschappij van deze algemene voorwaarden af? Dan mag jij beroep doen op het keurmerk en hulp krijgen van de stichting die het keurmerk afgeeft.  

Naast de algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease, mag een leasemaatschappij eigen aanvullende voorwaarden opstellen. De aanvullende voorwaarden vind je op de website van de private leasemaatschappij. Lees deze voorwaarden altijd goed door en vergelijk ze met de aanvullende voorwaarden van andere maatschappijen. Je vindt in de aanvullende voorwaarden zaken zoals: 

  • Welke verzekering je krijgt. Bijvoorbeeld all-risk of alleen een WA-verzekering. 

  • Welk onderhoud inbegrepen is 

Naast het controleren van het keurmerk en de aanvullende voorwaarden, is het lezen van reviews ook erg waardevol. Het vertelt je meteen iets over de ervaring van bestaande klanten van de private leasemaatschappij. Dit maakt het vergelijken van private leasemaatschappijen vaak makkelijker. 

Private Lease met Univé 

Univé werkt samen met leasemaatschappij Athlon om je de beste private lease-ervaring te geven. Athlon heeft Het Keurmerk Private Lease, waardoor betrouwbaarheid gegarandeerd is. Je leaset bij ons zowel nieuwe als tweedehands hybride en elektrische auto’s. Je contract stel je precies zoals jij het wil samen. Tussentijds iets wijzigen zoals je kilometerbundel? Dat regel je eenvoudig zelf online. Daarnaast is Private Lease van Univé altijd inclusief: 

  • Reparaties en onderhoud 

  • Verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties 

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé