Ga naar inhoud

Waar mag ik mijn private leaseauto inruilen?

Wanneer je een auto private leaset bij Univé, wordt de auto geleverd door Athlon. Heb je een private leaseauto van Univé en ben je toe aan een nieuwe auto? Dan kan je de auto inruilen. Wij vertellen je wanneer je de auto mag inruilen en waar je dit precies kunt doen. 

Wanneer mag ik mijn private leaseauto inruilen? 

Bij het private leasen van een auto kies je een bepaalde contractduur. Je private leaset de auto bijvoorbeeld voor 3 of 5 jaar. Na de looptijd wordt het contract beëindigd. Je levert de auto dan in bij Athlon. Wil je na je contract blijven private leasen? Dan kan je een nieuwe auto uitzoeken en een nieuw contract afsluiten. Je stelt het nieuwe contract weer zelf samen en rijdt in een nieuwe auto.  

Het inruilen van je private leaseauto kan ook tussentijds. In dat geval zeg je het huidige contract eerder op en sluit je een nieuw contract af voor een andere auto. De opzegtermijn van je leasecontract is een maand. Let wel op dat je een opzegvergoeding betaalt bij het eerder beëindigen van het leasecontract. 

Naast inruilen, is het overnemen van je private leaseauto ook een optie. Is je contract afgelopen? Dan kun je de auto kopen van de leasemaatschappij tegen een voordelige prijs. 

Waar mag ik mijn private leaseauto inruilen? 

Je wilt je private leaseauto inruilen om in een andere auto te rijden. Mag je de private leaseauto ook bij een andere leasemaatschappij inruilen? Nee, dit is niet toegestaan. Je ruilt de auto altijd in bij Athlon. Bij private lease blijft de leasemaatschappij namelijk eigenaar van de auto. Jij hebt de auto tot je beschikking tegen een maandelijkse betaling. Na het einde van je leasecontract moet je de private leaseauto dus ook weer inleveren bij Athlon. Je kunt dan een nieuwe auto uitzoeken bij Athlon of bij een andere leasemaatschappij. 

Private Lease met Univé 

Private Lease van Univé staat voor duurzaamheid en flexibiliteit. Je private leaset bij ons hybride en elektrische auto’s, zowel nieuw als tweedehands. Daarnaast stel je je contract precies samen zoals jij het wilt. Wil je tussentijds iets aanpassen? Zoals je kilometerbundel als je meer- of minderkilometers rijdt? Dat regel je eenvoudig zelf online. Private Lease van Univé is ook altijd inclusief: 

  • Reparaties en onderhoud 

  • Verzekeringen en belastingen 

  • Pechhulp in heel Europa 

  • Opzegbaar bij onverwachte situaties 

  • Tussentijds van auto wisselen 

Kies voor Private Lease met Univé