Ga naar inhoud

Alles over elektrisch rijden

Elektrisch rijden gaat iets anders in z’n werk dan rijden op brandstof. Overweegt u over te stappen op een hybride of elektrische (lease)auto? En zit u nog met vragen over wat hier allemaal bij komt kijken? Dan helpen we u graag op weg. In deze artikelen leest u alles wat u moet weten over elektrisch rijden.

Wat is een hybride auto?

Vindt u de stap naar een elektrische auto nog te groot? Dan kan een hybride auto uitkomst bieden. Maar wat is precies het verschil tussen hybride en elektrisch rijden? En welke soorten hybrides bestaan er allemaal?

Lees meer

Voor- en nadelen van hybride auto's

Elektrische en hybride auto’s hebben veel gemeen, maar er zijn ook een aantal wezenlijke verschillen. Ontdek wat de belangrijkste voor- en nadelen van hybride auto’s zijn.

Lees meer

Voor- en nadelen van elektrische auto's

Wat zijn de grootste voordelen van een elektrische auto? En op welke nadelen moet u extra goed letten? Een eerlijk overzicht met de belangrijkste plus- en minpunten.

Lees meer

Actieradius

De actieradius van uw elektrische auto hangt van verschillende dingen af, waaronder uw rijstijl. Lees wat u kunt doen om zo veel mogelijk kilometers uit uw elektrische auto te halen

Lees meer

Parkeerregels

De parkeerregels voor elektrische auto’s uitvogelen: dat kan nogal een klus zijn. Want wat betekenen de borden bij het laadpunt? En mag je nou wel of niet parkeren bij een openbare laadpaal? Lees hoe het precies zit.

Lees meer

Op vakantie met een elektrische auto

Onbezorgd toeren door Europa met uw elektrische auto of hybride: het is makkelijker dan u denkt. Met onze praktische tips is het voorbereiden en plannen van uw autovakantie zó gepiept.

Lees meer