Ga naar inhoud

Elektrisch laden

Met een elektrische auto is tanken verleden tijd: in plaats daarvan laadt u de auto op bij een laadstation. Maar hoe gaat dat precies in z’n werk, elektrisch laden? Wat heeft u er allemaal voor nodig? En hoe zit het met de laadkosten? We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.

Laadpaal voor thuis

Via uw eigen laadpaal thuis laadt u uw elektrische auto het voordeligst op. Lees hoe u de juiste laadpaal kiest en welke kosten u kunt verwachten.

Lees meer

Openbare laadstations

Hoe werkt laden via een openbare laadpaal of snellader? Met welke kosten en laadtijd moet u rekening houden? En hoelang mag u bij een laadstation staan? We geven heldere uitleg én tips.

Lees meer

Laadkosten

Benieuwd wat de kosten voor het opladen van uw elektrische auto zijn? We helpen u op weg met rekenvoorbeelden en een kostenvergelijking.

Lees meer

Laadkabels

Laadkabels komen in allerlei soorten en maten. Hoe kiest u de juiste kabel voor uw elektrische auto? En hoe kunt u diefstal voorkomen? We vertellen waar u op moet letten bij de aanschaf en het gebruik van een laadkabel.

Lees meer

Accu

Natuurlijk wilt u de accu van uw elektrische auto of hybride zo lang mogelijk gezond houden. Lees hoe het precies zit met de levensduur van de accu en wat u kunt doen om te zorgen dat de accu langer meegaat.

Lees meer

Openbare laadpaal aanvragen

Een publieke laadpaal aanvragen bij de gemeente waar u woont of werkt: hoe werkt dat? Lees wat de voorwaarden zijn en hoe u de aanvraag het beste aanpakt.

Lees meer

Laden op het werk

Uw auto laden op het werk bespaart niet alleen tijd, maar vaak ook geld. Hoe vraagt u als werknemer een laadpaal op kantoor aan? En wat zijn de fiscale regels voor het laden van uw auto op kantoor?

Lees meer

Laadpaal op kantoor

Heeft u een bedrijf en maken veel van uw werknemers zakelijke ritten met een elektrische auto? Dan kan het slim zijn om een laadpaal op kantoor te plaatsen. Sterker nog: soms bent u hier zelfs toe verplicht. Lees hoe het precies zit met de regels én (fiscale) voordelen.

Lees meer