Private lease
- Overname na afloop leasecontract
- Welke leasevormen zijn er
- Groen rijden en NCAP
- Meerkilometers-minderkilometers
- Keurmerk private lease
- Verantwoordelijkheid
- Private lease Audi elektrisch
- Private lease BMW elektrisch
- Private lease Mercedes elektrisch
- Private lease Tesla
- Tips voor het efficiënt gebruiken van de batterij van een elektrische auto
- De verschillen tussen de laadsnelheden van publieke en private laadpalen
- Het gebruik van een elektrische auto in de winter: waar moet je op letten
- Het inruilen van een leaseauto bij een andere leasemaatschappij dan Athlon
- Het vergelijken van private lease aanbieders: waar let je op?
- Tips voor het onderhoud van een elektrische auto
- Voor wie is private lease geschikt en wie niet?
De verschillen tussen de laadsnelheden van publieke en private laadpalen
Je wilt je elektrische auto, of plug-in hybride, zo goedkoop mogelijk en zo snel mogelijk opladen. Hoe snel je de accu oplaadt, hangt af van het laadvermogen van de laadpaal die je gebruikt. Is er een verschil tussen de laadsnelheden van een openbare laadpaal en een private laadpaal? Wij vertellen het je.
Verschillende laadpalen
Je kunt je elektrische auto bij verschillende soorten laadpalen opladen. Er zijn openbare laadpalen en private laadpalen. Openbare laadpalen zijn laadpalen die door iedereen gebruikt mogen worden. Je vindt ze bijvoorbeeld in woonwijken of bij tankstations langs de snelweg. Voor deze openbare laadpalen heb je een abonnement en een pas nodig. Je scant je pas bij de laadpaal om je auto op te laden. Zo kan de leverancier van de stroom het bedrag voor opladen bij jou in rekening brengen.
Goed om te weten: we zijn bezig met de ontwikkeling van een Univé laadtag die je bij openbare laadpalen kunt gebruiken.
Private laadpalen zijn laadpalen die jij zelf laat installeren op jouw eigen terrein. Andere mensen kunnen jouw laadpaal dan niet gebruiken. Deze privé laadpalen maken gebruik van de stroom van jouw energieleverancier. Je hebt daarom geen pasje nodig om de laadpaal te gebruiken. Privé laadpalen vind je soms ook op het terrein van bedrijven. Zo kunnen medewerkers hun elektrische auto opladen op werk.
Laadsnelheid van de laadpalen
Er zijn dus verschillende laadpalen waar je je elektrische auto kunt opladen. Maar laden deze laadpalen je accu ook even snel op? Dat is niet altijd het geval. De laadsnelheid hangt af van het laadvermogen van de laadpaal.
Er zijn twee soorten publieke laadpalen: snelladers en normale laadpalen. De snelladers hebben een vermogen van maximaal 350 kW. Je laadt je accu hiermee binnen een half uur op tot 80%. De snelladers zijn wel duurder dan normale laders, en ze zijn minder goed voor de levensduur van je accu.
De normale laadpalen hebben meestal een laadvermogen van 22 kW. Hiermee laad je je accu volledig op binnen 4 uur tijd. Het duurt dus langer dan met een snellader, maar het kost je minder en is beter voor de accu van je elektrische auto.
Lees meer over zuinig omgaan met de accu van je elektrische auto om zo de levensduur ervan te verlengen.
Wanneer je een eigen laadpaal koopt, kies je zelf het laadvermogen. Bij een hoger laadvermogen vraag je eerst toestemming bij je energieleverancier. Omdat je thuis de elektrische auto meestal ‘s nachts oplaadt, hoeft het laadvermogen niet erg hoog te zijn. De auto hoeft niet binnen een paar uur opgeladen te zijn. Daarnaast kan de stroomaansluiting thuis niet meer dan een stroomsterkte van 16 A aan. Daarom hebben de meeste private laadpalen een laadvermogen van 3,6 kW of 11 kW. Hiermee is je auto binnen 5 tot 10 uur opgeladen.
Private Lease met Univé
Prive Lease van Univé staat voor duurzaamheid en flexibiliteit. Je leaset bij ons alleen hybride en elektrische auto’s, zowel nieuw als tweedehands. Daarnaast stel je je contract samen zoals jij het wilt. Wil je tussentijds iets in je contract wijzigen? Zoals je kilometerbundel als je toch meer of minder kilometers rijdt? Dan wijzig je dit eenvoudig zelf online. Private Lease met Univé is ook altijd inclusief:
Reparaties en onderhoud
Verzekeringen en belastingen
Pechhulp in heel Europa
Opzegbaar bij onverwachte situaties
Tussentijds van auto wisselen