Autoverzekering voor elektrische auto’s

Er rijden steeds meer elektrische auto’s in Nederland, in 2019 zijn er zelfs voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis meer elektrische auto’s dan dieselauto’s verkocht. Rijdt u een elektrische auto? Hier leest u alles over het verzekeren van uw elektrische auto.

Bereken nu uw premie

Elektrische auto’s zijn de toekomst. In een onderzoek van Univé in samenwerking met onderzoeksbureau GfK geeft maar liefst 54% van de jongeren aan een elektrische auto te willen rijden. Daarnaast geeft ook 54% van de mensen met kinderen aan een elektrische auto te willen gaan rijden. Het is dan ook niet zo verrassend dat het aantal mensen met een elektrische of hybride auto in rap tempo groeit.

De voordelen van elektrische auto’s

  • Elektrische auto’s hebben (bijna) geen uitstoot en zijn zodoende beter voor het milieu.
  • De brandstof voor elektrische auto’s is goedkoper. Wanneer een auto op stroom rijdt, is de kilometerprijs aanzienlijk lager dan bij een benzine of dieselauto. Let op: dit is enkel het geval als u niet bij een duurdere publieke laadpaal oplaadt.

Nadelen van elektrische auto’s

  • De aanschafwaarde van elektrische auto’s is relatief hoog, u bent snel tussen de €9.000 en €17.000 meer kwijt voor een elektrische auto.
  • Reparaties zijn duur, de accu is namelijk het duurste onderdeel van een elektrische auto. Daarnaast kunt u niet zomaar terecht bij iedere garage, elektrische auto’s hebben namelijk gespecialiseerde monteurs nodig.

Meer weten over de voor- en nadelen van elektrische auto’s? Kijk dan naar ons blog ‘Alles wat je moet weten over elektrisch rijden’.

Univé Pechhulp.

Wanneer u een elektrische auto rijdt is het verstandig om hier Univé Pechhulp bij af te sluiten. Zo kunt u ons bellen wanneer u zonder stroom langs de weg staat, maar ook wanneer uw auto kapot voor de deur staat: u heeft namelijk standaard woonplaatsdekking. Daarnaast wordt Univé pechhulp door onze klanten (7.300 reviews) beoordeelt met een 9,1!

Veelgestelde vragen