Voorkomen, beperken en verzekeren


We willen samen met onze leden risico’s voorkomen, gevolgen beperken en pas als dat echt nodig is: verzekeren. Univé biedt nieuwe manieren om zekerheid te organiseren. Zoals het voorkomen van digitale aanvallen met Zorgeloos Online . En preventie- en adviesdiensten voor ouderen, zodat zij langer thuis kunnen wonen.

Samen staan we sterk. Al sinds 1794

Univé komt voort uit een van de eerste onderlinge verzekeraars: de ‘Sociëteit van Onderlinge Bijstand in gevallen van Brand’. Een veehouder uit Winsum richtte deze sociëteit in 1794 op. Twintig boeren verzekerden hun stallen samen tegen brand, vanuit een gezamenlijke kas. Ze beperkten het risico op brand door elkaars gebouwen zorgvuldig te controleren. En ze trokken samen op als er toch brand uitbrak, om de schade te beperken. Hieruit is Univé ontstaan. Samen optrekken, risico’s voorkomen en gevolgen beperken: dit was de kracht van Univé, en is het nog steeds.

Voorkomen en beperken

We werken aan nieuwe adviesproducten en slimme oplossingen. Deze bieden we aan als aanvulling op onze verzekeringen. Bijvoorbeeld een slimme veiligheidsscan, om het risico op inbraak te beperken. Of een handig meldsysteem, dat op tijd waarschuwt als er iets mis dreigt te gaan. En uiteindelijk: snelle en praktische hulp als er toch een probleem ontstaat. Zoals tijdelijke huisvesting na een brand. Of een extra arbeidskracht, die tijdelijk het werk overneemt bij ziekte. Hierdoor hebben de klanten van Univé minder kans op schade, zowel materieel als immaterieel. De risico’s die overblijven, blijft Univé gewoon goed verzekeren. En als er dan schade is, is Univé dichtbij, voor snelle en praktische hulp. Zo biedt Univé haar klanten zekerheid.

Pilots

Univé werkt in pilots aan vernieuwing van het assortiment. We ontwikkelen bundels van advies, producten en diensten, zoals de bundel ‘Veilig wonen’ die klanten helpt veilig te wonen en te leven. In hun huis, straat en buurt. In 2017 startte de pilot ‘Langer Thuis’, om mensen op leeftijd langer op een prettige manier zelfstandig thuis te laten wonen. En ontwikkelde Univé samen met zzp’ers een Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zonder personeel.