Betrokken en tevreden medewerkers


De medewerkers van Univé zijn betrokken én tevreden. De score voor 'vertrouwen, trots en plezier' is in 2018 gestegen van 74% naar 77%. Bovendien is de score voor de stelling 'Ik vind Univé een Great Place to Work' gestegen van 78% naar 85%.

Betrokken medewerkers

Betrokkenheid van onze medewerkers stimuleren we graag. Zo koken en serveren het management, de directie en de Raad van Bestuur elk jaar een kerstdiner voor ouderen uit de omgeving van Assen. En ook bij andere Univé-vestigingen zetten onze medewerkers zich graag in voor maatschappelijke projecten. Bijvoorbeeld door te klussen in parken om de sociale veiligheid te vergroten. Of door met basisschoolleerlingen pannenkoeken te bakken voor ouderen. Op deze manier hebben we al veel mensen en organisaties een handje geholpen. Elkaar helpen, betrokken zijn en echt iets kunnen doen als een naaste iets overkomt. Dat vinden we belangrijk.

Tevreden medewerkers

De medewerkerstevredenheid meet Univé met de Trust Index-score, een methode die vertrouwen, trots en plezier meet. Deze Trust Index-score is in 2018 gestegen van 74% naar 77%. Daarnaast is de score voor de stelling ‘Ik vind Univé een Great Place To Work’ gestegen van 78% naar 85%. Een prachtig resultaat.

Trots op prijs beste interne communicatiestrategie

Op 22 november 2018 werden in Ljubljana de prijzen uitgereikt voor de Grand Prix 2018 van FEIEA, de Europese Vereniging voor Interne Communicatie. ‘De kracht van Univé’ won in de categorie beste interne communicatiestrategie. Met ‘De kracht van Univé’ brengen we onze nieuwe strategie voor medewerkers tot leven. De Raad van Bestuur vlogt onder de noemer ‘op jacht naar de kracht’, er is een kracht-app en er zijn krachttrainingen voor nieuwe medewerkers. Krachtpatsers maken filmpjes van ‘sterke staaltjes’: voorbeelden van hoe onze strategie wordt ingevuld. We zijn trots op de prijs, waar zo veel medewerkers een bijdrage aan hebben geleverd.