Ga naar inhoud

Univé Buurtfonds

Fijn wonen doe je in een fijne buurt. Een veilige buurt waar mensen elkaar kennen, een praatje maken en een oogje in het zeil houden. Univé Buurtfonds helpt bij het maken van zulke buurten. Heb jij een plan voor jouw buurt?

Doe de projectcheck

Samen voor een fijne leefomgeving

Bij Univé staan we voor samen, dichtbij en doen. Dat is de kern van onze coöperatieve organisatie. En dat gaat veel verder dan verzekeren. Wij willen zorgen voor een fijne leefomgeving. Waar buren samen activiteiten organiseren, in de moestuin werken of een buurt-BBQ organiseren.

Een fijne leefomgeving zorgt voor een fijn en zeker gevoel. Door elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn, voorkomen en beperken we leed. Er zijn veel manieren om een buurt fijner, leuker of veiliger te maken. Het Univé Buurtfonds helpt daarbij.

Wat is Univé Buurtfonds?

Stichting Univé Buurtfonds is een goede doelen stichting van Univé. Wij helpen mensen om samen lokale projecten te realiseren om fijnere, leukere en veiligere buurten te creëren voor de lange
termijn. Met advies, praktische ondersteuning of een financiële bijdrage. Het geld hiervoor komt van giften, onder andere van Univé. Op deze manier realiseerden we al een moestuin, een groene
ontmoetingsplek, de aanschaf van een duofiets, een steunpunt voor mantelzorgers, een EHBO-cursus voor ouders van jonge kinderen en vele andere mooie initiatieven. Door buurten veiliger en socialer te maken, kunnen we samen risico’s voorkomen. En daar wordt iedereen blijer van.

Heb jij een plan voor jouw buurt?

Heb jij een idee voor een fantastische ontmoetingsplek voor de wijk? Of een bootcamproute waardoor jij en je buren fit en vrolijk blijven? Of heb je een ander briljant plan bedacht? Vraag dan
via de knop hieronder ondersteuning aan voor jouw plan. Belangrijk is dat de hele omgeving beter wordt van jouw project en dat iedereen mee kan doen. Iedereen kan plannen of ideeën aandragen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van Univé.

Onze samenwerkingspartners

Veilig Verkeer Nederland

Buurtfonds heeft een budget beschikbaar om samen met Veilig Verkeer Nederland initiatieven te ondersteunen die zich richten op een verkeersveilige omgeving in jouw buurt.

Lees meer

Onze projecten

Ben je benieuwd naar de ideeën van andere buurtmakers? Laat je inspireren!

Alle succesverhalen vind je vind je hier.

Samen bereiken we meer

Zo helpen wij jou om jouw buurt nóg fijner te maken.

Vragen?

Mail ons op univebuurtfonds@unive.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.