Over Univé Oost

Univé is één van de grootste verzekeraars van Nederland. Omdat Univé een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk is, zijn haar klanten tevens haar leden. Die leden-verzekerden staan centraal, niet het streven naar winst. Uitgangspunt is dat u als lid de positieve resultaten terugziet in de vorm van winstuitkeringen, premiekortingen en steeds betere producten en diensten. Zo plukt ú de vruchten van Univé. Lees verder

Altijd bij u in de buurt

​Univé Oost maakt deel uit van de landelijke Univé-organisatie. Met 11 vestigingen verspreid door de Achterhoek en Twente is er altijd een Univé-winkel bij u in de buurt. U kunt bij ons terecht voor al uw verzekeringen en financieel advies, zowel zakelijk als particulier. Wij bieden u een totaalpakket aan verzekeringsproducten en hypotheken.

Betrokken en actief in uw regio

De kernwaarden van Univé Oost zijn ’persoonlijk, betrokken en dichtbij’. Die vindt u terug in onze 11 vestigingen waar u binnen loopt zonder afspraak. Bezoek bij u thuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Jaarlijks organiseren wij bijeenkomsten voor onze leden waar actuele thema’s worden besproken. En twee keer per jaar geven wij een Ledenbrief uit (oplage 74.000) met informatie over Univé en nieuws uit verzekeringsland.

Als lokale verzekeraar zijn wij nauw verweven met de plaatselijke en lokale samenleving. Daarom stellen wij jaarlijks een budget beschikbaar voor sponsoring. Wij steunen meer dan 400 clubs en verenigingen. Het ’Univé Oost Fonds’ is opgericht om lokale goede doelen/projecten te ondersteunen. Een afvaardiging uit de Ledenraad bepaalt één keer per jaar welke goede doelen/projecten gesteund worden. 

Ledenraad

De Ledenraad is het hoogste orgaan binnen Univé Oost en heeft een aantal formele taken. Ook vervult de raad een belangrijke rol als klankbord voor de Raad van Bestuur van Univé Oost. De Ledenraad vormt een goede afspiegeling van ons ledenbestand. Zowel particuliere als zakelijke relaties uit het werkgebied van Univé Oost hebben zitting. De leden zijn goed op de hoogte van Univé en Univé Oost in het bijzonder. Uw belangen als lid van onze coöperatie worden dus prima behartigd.

Raad van Bestuur & Raad van Commissarissen

De dagelijkse leiding van de coöperatie Univé Oost is in handen van de Raad van Bestuur (RvB). Samen met het managementteam geeft de RvB uitvoering en invulling aan het vastgestelde beleid. 

De Raad van Commissarissen (RvC) bestaat uit  3 leden met als voorzitter Koen Lamp. De RvC vergadert regelmatig in het bijzijn van de RvB. Elke commissaris heeft een eigen aandachtsgebied.

Zakelijke gegevens van Univé Oost