Ga naar inhoud

22 november 2018

Westerkwartier het innovatiefst

De Gebiedscoöperatie is door EURADA, een Europees netwerk voor economische ontwikkeling, uitgeroepen als hét voorbeeld voor 28 Europese landen hoe regionale economische ontwikkeling van onderop tot stand komt.

Dat we als Gebiedscoöperatie uitgekozen zijn is heel bijzonder. Er ging een strenge selectie door EURADA aan vooraf. Daarbij werd onder andere gekeken naar innovatief vermogen, overdraagbaarheid, duurzaamheid, impact op de regio en het samenwerken door meerdere stakeholders. Uiteindelijk zijn er maar twee “best practices” op het gebied van innovatie uitgekozen. De andere is een stedelijk project in Boedapest.

We zijn erg trots dat er nu ook Europese waardering en erkenning is voor onze unieke regionale coöperatieve samenwerking. We krijgen vijf jaar na oprichting van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier met deze erkenning de bevestiging dat we goed bezig zijn. Maar we beseffen ook dat we nog maar net begonnen zijn, en er nog veel moet gebeuren.

Samen met de leden en betrokkenen van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier gaan we verder op deze bijzondere reis voor het behoud en de ontwikkeling van onze prachtige regio. Samen naar een beter Westerkwartier!

Download hier het artikel uit het Dagblad van het Noorden >>

Deel dit bericht