Ga naar inhoud

27 maart 2023Gezondheid

Veel belangstelling voor AED-training in Vries

Vorig jaar zamelden bewoners van Diepsloot in Vries razendsnel het geld in voor een BuurtAED. Tijdens een gratis AED-training in de bestuurskamer van voetbalvereniging VAKO leerden 31 buurtbewoners hoe ze moeten omgaan met een AED en iemand moeten reanimeren.

Vooraf hadden buurtbewoners een flyer verspreid met als oproep ‘Help levens redden in onze buurt’. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven, want er hadden zich zoveel buurtbewoners opgegeven dat de groep bij het oefenen gesplitst moest worden. Aan het einde van de training kregen de deelnemers een certificaat waarmee ze kunnen aantonen dat ze weten hoe ze de AED kunnen inzetten.

De training werd gegeven door Henk en Doron Ros van Medch. Univé Noord-Nederland bood de training gratis aan om zo navolging te geven aan de succesvolle inzamelingsactie.

Een hartveiligere regio

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn. Een BuurtAED kan dan een belangrijke rol spelen. Maar dan is het wel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED werkt. Daarom biedt Univé Noord-Nederland op verschillende plekken in het werkgebied gratis AED-trainingen aan.

Deel dit bericht