Ga naar inhoud

Cultuur in Assen

Lees hier het laatste nieuws uit uw regio.

30 november 2020

Een blik op de wereld én Drenthe

Het Drents Museum is op 28 november 1854 opgericht als Provinciaal Museum van Drentse Oudheden. In het begin paste het hele bezit van het museum in één enkele kast. Ruim 150 jaar later telt de collectie meer dan 90.000 voorwerpen, met als speerpunten Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885 – 1935.

5 september 2019

Trekkerslep Hooghalen

Elk jaar in het tweede weekend van augustus barst het trekkergeweld los in een weiland bij Hooghalen. Het hele weekend staat in het teken van ronkende motoren, vele pk's, muziek en bovenal een goede sfeer!

2 juli 2019

Een mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber!

Het TT Festival is een gratis toegankelijk meerdaags festival in het centrum van Assen. De tofste bands en meest uiteenlopende acts uit binnen- en buitenland staan op de verschillende podia. Uiteraard ontbreekt ook motorvermaak niet in de programmering. De binnenstad van Assen wordt tijdens het festival op z’n kop gezet door zo’n 200.000 bezoekers. Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber!

18 april 2019

Meer dan 150 unieke voertuigen door het centrum van Assen

Univé4Wheels is sinds 2019 een onderdeel van het grootste gratis festival van Nederland: het TT Festival. Het is een optocht van bijzondere voertuigen. Zo rijden er oldtimers mee, unieke voertuigen van lokale autodealers, voertuigen van hulpdiensten, future cars op het gebied van duurzaamheid, agrarische voertuigen en een ‘powerblok’ van machtige voertuigen met veel pk’s. En ook u kunt meerijden in deze unieke tocht!

19 februari 2019

Maak je tuin klaar voor de zomer!

Jaarlijks organiseert De Trans een Plantjesmarkt in mei, met zo'n 40 kramen met volop eenjarige zomerbloeiers en vaste planten te koop. Ook worden er sfeerproducten voor huis en tuin verkocht.

19 november 2018

Sinterklaasintocht Assen

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag 17 november 2018 weer aangekomen in Assen. Op de kop van de Vaart kwam de boot rond het middaguur aan.

25 september 2018

Historische wandeling door centrum van Assen

Op donderdagmiddag 6 september 2018 hebben zes cliënten en twee begeleiders van de Trans samen met een aantal medewerkers van Univé Assen een wandeling gemaakt door historisch Assen onder leiding van een gids van de Asser Historische vereniging.

9 juli 2018

Ronkende motoren in de avond

Op het parkeerterrein van De Bonte Wever verzamelden vrijdagavond 28 juni 2019 ongeveer 1000 motoren voor de traditionele Unive TT Night Ride. 

Contact met Univé Assen

Neem contact op

Bericht aanleveren

Geef uw reactie

Afspraak met een adviseur

Maak een afspraak