Actueel nieuws van Univé

Volvo-bestuurders en Limburgers lijken het meest betrokken bij parkeerschades

Volvo-bestuurders en Limburgers meest betrokken bij parkeerschades

Bestuurders van een Volvo lijken de meeste moeite te hebben met parkeren. Dat suggereren cijfers van Univé. 2,4 procent van de Volvo-rijders die een autoverzekering hebben bij de coöperatie maakte de afgelopen twee jaar schade bij het parkeren; het hoogste schadepercentage in vergelijking met andere grote automerken. Regionaal gemeten is de kans op parkeermalheur onder Limburgers het grootst.

Leontien van Moorsel opende in Shet eerste Univé Clubhuis
Leontien van Moorsel opent in Schoonhoven eerste Univé Clubhuis

Univé heeft een Univé Clubhuis geopend aan de Lopikerstraat in Schoonhoven. Op donderdag 1 april waren wethouder Lavinja Sleeuwenbroek en voormalig wielrenster Leontien van Moorsel aanwezig om de nieuwe winkel te openen. Met het nieuwe concept Univé Clubhuis wil Univé meer zijn voor haar leden dan enkel een winkel waar je verzekeringsadvies krijgt.

Bijna vijf schoorsteenbranden per dag in 2020

Jaarlijks vinden bijna vijf schoorsteenbranden per dag plaats. Dat blijkt uit onderzoek van Univé in samenwerking met Alarmeringen.nl. Volgens de coöperatie en het meldingsplatform vatten in 2020 elke dag gemiddeld 4,6 schoorstenen vlam. De meeste schoorsteenbranden vonden plaats in Gelderland en Noord-Brabant.

Mobiele Univé-winkel
Univé introduceert eerste mobiele winkel in Zeeland

Univé gaat Zeeuwse klanten bedienen vanuit een mobiele winkel. Vanaf dinsdag 9 maart trekt een aantal adviseurs namens de coöperatie de provincie in met een camper om op locatie met klanten in contact te komen voor het bieden van hulp en advies.

Univé breidt dekking schadeverzekeringen uit met standaard cyberhulp
Univé breidt dekking schadeverzekeringen uit met standaard cyberhulp

Univé gaat haar leden helpen bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. De coöperatie heeft een speciale cyberhelpdesk opgezet, die 24/7 klaarstaat voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dit vermoeden. De toegang tot de service is standaard toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen leden.

KTO Zakelijk
Tweede plaats voor Univé in Klanttevredenheids- onderzoek Zakelijk

Univé scoort hoog in het Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk (KTO Zakelijk) 2020. Jaarlijks meet onderzoeksbureau MarketResponse in opdracht van het Verbond van Verzekeraars de klanttevredenheid binnen de branche.

Oudere nieuwsberichten

Januari 2021
7 januari 2021
Regionale stijgingen aantal autobranden ondanks rustige jaarwisseling

Mede door de lockdownmaatregelen en het vuurwerkverbod kende Nederland een relatief rustige jaarwisseling. Toch zagen maar liefst vijf provincies het aantal autobranden tijdens oud en nieuw 2020/2021 toenemen in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek dat Univé uitvoerde in samenwerking met alarmeringen.nl.

5 januari 2021
Johan van den Neste nieuwe directievoorzitter Univé Schade en Univé Her

Johan Van den Neste (52) is benoemd tot directievoorzitter van NV Univé Schade en NV Univé Her. Met zijn indiensttreding op 1 januari 2021 is hij de opvolger van Etienne de Cooker, die de organisatie in september 2020 verliet.

December 2020
10 december 2020
De nieuwe editie van SAMEN staat online

Ireen Wüst staat te boek als de meest succesvolle Olympiër uit de Nederlandse geschiedenis. Ze behaalde op vier Olympische Spelen individueel goud en won in totaal vijf keer goud, vijf keer zilver en eenmaal brons. We spraken met haar over haar drijfveren en haar leven naast de sport. Dit en meer leest u in deze editie van SAMEN.

November 2020
27 november 2020
VVN en Univé op de bres voor verkeersveiligheid

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Coöperatie Univé gaan samenwerken om de verkeersveiligheid te vergroten. Een eerste initiatief dat uit de nieuwe samenwerking is ontstaan is de Verkeerscheck MONO die zorgt voor een bewustere verkeersdeelname.

23 november 2020
Opnieuw hoge klantwaardering voor Univé in 2020

De waardering van klanten voor Univé is net als in 2019 beloond met een 7,7. Op 23 november publiceerde het Verbond van Verzekeraars de jaarlijkse waarderingsranglijst ‘VerzekeraarsInBeeld’. De waardering is goed voor een zesde plaats in het overzicht.

10 november 2020
Klanten beoordelen de zorgverzekering met een 8,1

De mening van onze klanten wordt continu gevraagd. Hoe u wordt geholpen en hoe u onze service ervaart is belangrijk voor ons. Maar liefst 626 respondenten hebben de dienstverlening van de Univé zorgverzekering beoordeeld met gemiddeld rapportcijfers van 8,1.