Actueel nieuws van Univé

Bellen met de Nederlandse dokter op vakantie

Ook in het buitenland medische hulp met Univé

Op vakantie in het buitenland en wakker worden met een enorme pijn in je buik. Hoe vertel je dat in een vreemde taal aan de arts of op de eerste hulp? Vooral als de arts geen Engels spreekt, is dit lastig. Univé heeft vanaf nu de gratis Vakantiehulp, direct contact met een Nederlandse arts en als u dat prettig vindt, zelfs een tolk die u tijdens het medisch consult ondersteunt.

Asbestwerkzaamheden
Reactie op het besluit van de Eerste Kamer over asbest

De Eerste Kamer heeft 4 juni j.l. bepaald dat er (nog) geen verbod op asbestdaken komt. De Kamer verwierp het voorstel dat asbestdaken uiterlijk eind 2024 verboden moeten zijn.

Vrouw met gele trui met man met zwartwit geblokte blouse en bril op de bank, die samen op de laptop kijken naar de nieuwe editie van SAMEN, ledenmagazine van Univé
Voor u, de nieuwe editie van SAMEN

Aan tafel met wielrenster Anna van der Breggen? Tips om uw kinderen tijdens een lange autorit te vermaken? Weten hoe u uw ogen optimaal kunt beschermen tegen de zon? Dit en meer leest u nu in de nieuwe editie van SAMEN.

Uithangbord met Univé-logo aan gevel met blauwe lucht op de achtergrond
Univé sluit winkel op Ameland

Univé sluit haar winkel op Ameland. Vanaf 1 juli stopt de coöperatie haar dienstverlening vanuit het pand aan de Burgemeester Waldastraat in Nes. Op het Waddeneiland is de klantenkring van de winkel altijd al aanzienlijk kleiner dan winkels op het vasteland. Nu de afgelopen jaren het aantal winkelbezoeken terugloopt, lijkt de behoefte van klanten om hun zaken in de winkel te regelen te klein om de winkel in stand te houden. ‘Een signaal om onze service-invulling aan te passen’, aldus Henne Bonestroo, bestuurder van Univé Dichtbij.

Schade vooral bij huizen, auto's en caravans
Univé krijgt zo’n 1100 schademeldingen na storm dinsdagavond

Univé heeft woensdag zo’n 1100 schademeldingen ontvangen. De schades zijn dinsdagavond ontstaan door de storm die over Nederland raasde. De meeste schademeldingen komen uit Groningen, Drenthe en Overijssel.

Drie mannen in overal voor een blauwe tractor
GPS-dieven duperen landbouwers tijdens inbraakgolf

‘GPS-dieven duperen boeren voor tienduizenden euro's.’ Verschillende media meldden de afgelopen dagen over de inbraakgolf waarvan diverse agrarisch ondernemers de voorbije weken het slachtoffer werden. Sinds begin april wisten criminelen er in Groningen, Drenthe, Gelderland, Zeeland, Brabant en Flevoland op uiterst professionele wijze kostbare GPS-systemen uit tractoren te stelen. Behalve als goedbedoeld advies benadrukt Chris Hazekamp, productspecialist Zakelijke Motorvoertuigen bij Univé dat voorzichtigheid met tractoren en apparatuur een verzekeringsvoorwaarde is. ‘GPS eruit, slot erop!’

Oudere nieuwsberichten

Juni 2019
3 juni 2019
Hooibroei voorkomen vraagt alertheid veehouders tijdens maaiseizoen

Het maaiseizoen is begonnen. Voor veel veehouders geeft het goede weer aanleiding om de eerste snede gras te maaien dezer dagen. Om het vervolgens zo droog en veilig mogelijk op te slaan, want niemand zit op brand door hooibroei te wachten. Namens Univé is Taeke Oldenburger één van de technisch inspecteurs die boeren met gerichte adviezen en maatregelen helpt om de kans op brand door hooibroei eenvoudig te verkleinen.

Mei 2019
28 mei 2019
Univé nieuwe ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers

Univé is officieel benoemd tot nieuwe ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers. In het Drentse hoofdkantoor van Univé in Assen nam Etienne de Cooker, directeur N.V. Univé Schade het stokje over van Fred Heerink, directeur van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Samen richting Nul verkeersslachtoffers heeft als doel om in Drenthe zo dicht mogelijk bij nul verkeersslachtoffers te komen. Ieder jaar wordt er een hoofdambassadeur benoemd.

16 mei 2019
Univé opent winkel in Veenendaal

Univé opent haar deuren in Veenendaal. Vanaf 25 mei kunnen bewoners van en rond de stad terecht bij de nieuwe Univé-winkel aan de Adriaan P. de Kleuverstraat 6. In lijn met de strategie waarin Univé de komende jaren haar winkels een bredere rol toebedeelt, zal de coöperatie ook vanuit Veenendaal klanten helpen met het voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s.

15 mei 2019
Zakelijke verzekeringen goed beoordeeld met 5 sterren

Univé heeft hoog gescoord in een vergelijkend onderzoek naar zakelijke schadeverzekeringen. Zowel de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven àls de zakelijke rechtsbijstandsverzekering krijgen 5 sterren. Dit blijkt uit vergelijkend onderzoek van MoneyView.

10 mei 2019
Univé opent winkel in Lelystad

Univé opent haar deuren in Lelystad. Vanaf 11 mei kunnen bewoners van en rond de Flevolandse hoofdstad terecht bij de nieuwe Univé-winkel aan het Stationsplein 36. In lijn met de strategie waarin Univé de komende jaren haar winkels een bredere rol toebedeelt, zal de coöperatie ook vanuit Lelystad klanten helpen met het voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s. Arnold Pietersen, vestigingsleider van Univé Lelystad: ‘Univé wil dichterbij haar leden in Lelystad en omstreken staan, met bovendien een relevanter aanbod van producten en diensten. Dankzij onze eerste winkel in de stad komen we niet alleen online, maar ook fysiek in contact met haar bewoners.’

April 2019
30 april 2019
Univé scoort hoog in test fietsverzekeringen Consumentenbond

Univé heeft hoog gescoord in de jaarlijkse test fietsverzekeringen van de Consumentenbond. In de categorie ‘racefiets en mountainbike’ werd de fietsverzekering gewaardeerd met 9,1, tevens het hoogste testoordeel in het onderzoek. Ook voor e-bikes en stadsfietsen ontvangt Univé hoge waarderingen.