Actueel nieuws van Univé

Boerderij met zonnepanelen op het dak in Groenlo van boven gezien

Asbestvrije daken en 100% groene stroom voor Univé-leden

Univé gaat agrariërs helpen verduurzamen door asbest van hun daken te verwijderen en zonnepanelen te plaatsen. De zonne-energie die opgewekt wordt op deze daken, kunnen andere Univé-leden via ENGIE in huis halen. Het eerste dak met zonnepanelen is vanmorgen in Groenlo opgeleverd en biedt genoeg stroom voor ongeveer 80 huishoudens.

uithangbord univé aan gevel
Univé Volendam steekt vertrouwde winkel in een modern jasje

Vertrouwde winkel, nieuwe stijl. Nadat Univé vorig jaar haar nieuwe huisstijl presenteerde, steekt de coöperatie ook haar winkelpanden in een modern jasje. Univé geeft de winkels de komende jaren een bredere rol. Zo ook in Volendam, waar Univé na een grondige renovatie op 8 februari haar vernieuwde pand aan de Schoolstraat officieel heropent. ‘Met de vernieuwde winkel staan we als vanouds dichtbij onze klanten, maar zijn we beter in staat om ze ook preventief oplossingen op maat te bieden.’

Univé Zorg groeit met zo’n 25.000 verzekerden
Univé Zorg groeit met zo’n 25.000 verzekerden

Het aantal klanten met een zorgverzekering bij Univé is gegroeid met ruim 25.000 verzekerden. Het totaal aantal zorgverzekerden bij Univé komt daarmee voor 2019 op zo’n 750.000. Dat blijkt uit de eerste analyse van de cijfers over het afgelopen zorgseizoen. Het totaal aantal verzekerden kan nog iets wijzigen, klanten hebben nog tot en met 31 januari as. om een verzekering af te sluiten.

Miranda Hendriks met kan op Univé kerstdiner
Univé verzorgt tiende kerstdiner voor Asser senioren

Op dinsdagavond 18 december trakteerde Univé ruim zeventig ouderen op een vier gangen kerstdiner. Voor de tiende keer organiseerde de coöperatie het traditionele diner, dat plaatsvond in het bedrijfsrestaurant van Univé Rechtshulp in Assen. De Raad van Bestuur en het Managementteam van Univé Groep en Univé Noord-Nederland, die het etentje voor de senioren verzorgden, kijken terug op een geslaagde avond. ‘Samen hoeven we maar weinig te doen om veel te kunnen betekenen.’

Marco Nanne
Marco Nanne benoemd in directie Univé Schade en Univé Her

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Univé Schade en Univé Her is Marco Nanne benoemd in de directie Univé Schade en Univé Her.* Ad interim was de 43-jarige Nanne al sinds augustus in functie, vanaf 1 februari 2019 maakt hij definitief deel uit van de directie van de organisatie. Samen met collega-directeur en voorzitter Etienne de Cooker gaat Nanne zich bezighouden met de verdere vormgeving en verbetering van het schadebedrijf van Univé in al zijn facetten.

handen houden tablet vast die ronald de boer weergeeft
SAMEN 3, lees hem nu!

Naar het theater met Peter Tuinman, aan tafel met Ronald de Boer, winterwandelingen in Nederland en de kracht van de CliniClown. Dit en meer leest u nu in de nieuwe editie van SAMEN.

Oudere nieuwsberichten

November 2018
30 november 2018
Maarten van der Weijden opent nieuwe Univé-winkel Alkmaar met kick-off Red Je Vriendje

Wat doe je als je op de fiets te water raakt? Of wanneer je met een vriendje in een rubberbootje afdrijft van de kust? Dankzij het educatief zwemprogramma Red Je Vriendje zijn basisscholieren uit Alkmaar en omstreken straks in staat zichzelf en anderen in veiligheid te brengen tijdens calamiteiten op of in het water. Niemand minder dan olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden verzorgt op 1 december de kick-off van het initiatief, tijdens de opening van de nieuwe winkel in Alkmaar van hoofdsponsor Univé.

26 november 2018
Univé neemt na 12½ jaar afscheid van de stem van Peter Tuinman

‘Als je zijn stem hoort, weet je meteen dat het over Univé gaat.’ Deze opmerking over Peter Tuinman horen wij regelmatig van onze klanten. Een stem die je herkent uit duizenden: open, warm en deskundig. Maar vanaf de zorgcampagne van eind november spreekt Tuinman de reclamespotjes niet meer in.

23 november 2018
Case Univé wint Europese prijs

Donderdagavond 22 november werden in Ljubljana de prijzen uitgereikt voor de Grand Prix 2018 van FEIEA, de Europese Vereniging voor Interne Communicatie. De case ‘de kracht van Univé’ werd winnaar in de categorie beste interne communicatiestrategie.

19 november 2018
Alkmaar meer in beweging dankzij Inviplay

Of je nu voetbalt, volleybalt, zwemt, fietst of wandelt, het is altijd leuker om samen te bewegen. Maar met wie? En wanneer? Niet iedereen heeft tijd om te sporten of wil zich  vastleggen aan een club. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zijn Univé, Gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een proef gestart met het  platform Inviplay.

13 november 2018
Univé maakt premie Zorg Select bekend

De premie van Univé Zorg Select bedraagt komend jaar € 105,85 per maand. En is daarmee een van de scherpste premies voor de natura zorgverzekering. De premie is met € 4,90 (4,9 %) gestegen.

10 november 2018
Premies zorgverzekeringen Univé in 2019 beperkt hoger

Univé verhoogt de premies voor de zorgverzekeringen volgend jaar beperkt. De premie voor de Univé Zorg Geregeld polis (natura) bedraagt in 2019 € 120,95 per maand, een premiestijging van € 4,45 (3,8%). De premie voor de Univé Zorg Vrij (restitutie) met volledige keuzevrijheid in zorgverleners wordt € 126,00 per maand, een verhoging van € 4,75 (3,9%). Klanten van Univé krijgen komend jaar via de aanvullende verzekeringen ruime vergoedingen voor preventie, onder andere extra ondersteuning voor mantelzorgers, advies voor beginnende sporters, reanimatiecursus en EHBO-training.