Actueel nieuws van Univé

VVN en Univé op de bres voor verkeersveiligheid

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Coöperatie Univé gaan samenwerken om de verkeersveiligheid te vergroten. Een eerste initiatief dat uit de nieuwe samenwerking is ontstaan is de Verkeerscheck MONO die zorgt voor een bewustere verkeersdeelname.

Opnieuw hoge klantwaardering voor Univé in 2020

De waardering van klanten voor Univé is net als in 2019 beloond met een 7,7. Op 23 november publiceerde het Verbond van Verzekeraars de jaarlijkse waarderingsranglijst ‘VerzekeraarsInBeeld’. De waardering is goed voor een zesde plaats in het overzicht.

Beoordeeld met een 8,1
Klanten beoordelen de zorgverzekering met een 8,1

De mening van onze klanten wordt continu gevraagd. Hoe u wordt geholpen en hoe u onze service ervaart is belangrijk voor ons. Maar liefst 626 respondenten hebben de dienstverlening van de Univé zorgverzekering beoordeeld met gemiddeld rapportcijfers van 8,1.

Op deze foto: Commercieel directeur PSV Frans Janssen en Univé Zuid Nederland-bestuurder René van Gils
Univé Official Sponsor PSV

Univé is Official Sponsor van PSV. Met een sponsorovereenkomst van drie jaar verbindt de coöperatie zich aan de Eindhovense voetbalclub. Univé en PSV zullen de komende jaren samen optrekken om sport toegankelijk te maken voor iedereen.

herfsteditie van ledenmagazine SAMEN
De nieuwe editie van SAMEN staat online

Wilt u weten hoe u de risico’s op brand zoveel mogelijk kunt beperken en wat u moet doen als er toch brand uitbreekt? We spraken Peter Schuurmans van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hierover. We interviewden Jan Lammers op het circuit van Zandvoort over zijn passie. Dit en meer leest u in de herfsteditie van SAMEN.

Ruim kwart bewoners bereid inbreker te overmeesteren
Onderzoek Univé: één op zes Nederlanders 'bewapend' naar bed

Maar liefst 17 procent van de Nederlanders heeft een wapen of ander voorwerp binnen handbereik in de slaapkamer om zich te kunnen verdedigen tegen inbrekers. Dat blijkt uit onderzoek dat Ipsos uitvoerde in opdracht van Univé. Bijna een kwart van de respondenten zegt in geval van inbraak een inbreker zelfs te zullen overmeesteren.

Oudere nieuwsberichten

September 2020
10 september 2020
Univé, Provincie en Energiefonds Overijssel slaan handen ineen voor transformatie van asbestdaken naar zonnedaken

Univé, de provincie Overijssel en Energiefonds Overijssel spannen zich samen in voor een asbestvrij en duurzaam Overijssel. Onder de vlag van Univé’s energieconcept Duurzame Zekerheid ging de samenwerking deze week formeel van start met de verduurzaming van de eerste van tenminste 50 bedrijfsdaken in de regio.

9 september 2020
Univé organiseert taxatiedagen in Groningen en Drenthe

Univé organiseert komend najaar taxatiedagen in Groningen en Drenthe. In de maanden september, oktober en november nodigt de coöperatie haar leden en andere belangstellenden uit om op een van de negen locaties in beide regio's voor een kosteloze waarde-inschatting van hun waardevolle voorwerpen.

Augustus 2020
20 augustus 2020
Duurzame energie maakt Nederlandse bedrijfsdaken kosteloos asbestvrij

Univé gaat kosteloos asbestdaken saneren voor haar zakelijke leden. De coöperatie lanceert het nieuwe energieconcept Duurzame Zekerheid, waarmee Univé in samenwerking met diverse partners bedrijfsdaken asbestvrij maakt en voorziet van zonnepanelen. De duurzame energie die het dak opwekt, levert het vervolgens aan particuliere leden in de streek. De komende periode verwacht Univé 50 boerderijen, bedrijfspanden, sportcomplexen en ander zakelijk vastgoed in een aantal regio's asbestvrij te maken en een eerste 2.500 huishoudens van duurzame, regionaal opgewekte energie te gaan voorzien.

5 augustus 2020
Univé komt met financieel gebaar voor door corona gedupeerde reizigers

Univé komt gedupeerde leden met een geldige annuleringsverzekering financieel tegemoet. Bijna alle verzekeraars sluiten in hun annuleringsverzekering een pandemie uit als geldige reden om schade te claimen. Reizigers die door coronamaatregelen hun reis hebben moeten wijzigen, staken of zelfs annuleren, kunnen veelal rekenen op omboeking, een vergoeding, voucher of teruggave van gemaakte kosten. Dat geldt niet voor iedereen. Voor leden die zelf met de kosten blijven zitten, heeft Univé een coulanceregeling in het leven geroepen. De coöperatie wil juist nu haar leden steunen.

Juli 2020
15 juli 2020
Univé gaat VvE’s in Groningen helpen met activatie en onderhoud

Univé wil Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) helpen bij activatie, organisatie van onderhoud en het verzekeren van hun panden. Met VVE Hulp richt de coöperatie zich met name op kleine VvE’s. Tijdens een pilot wordt tot het einde van het jaar getoetst of Univé’s dienst in de praktijk voldoende aansluit bij de behoeften van VvE’s om vervolgens VVE Hulp landelijk aan te bieden.

7 juli 2020
Voor het eerst jaarverslag verantwoord beleggen

Univé beheert de premies van haar verzekerden. Een deel van dit geld beleggen we. Dit doen we zorgvuldig en transparant: in ons financiële jaarverslag vermelden we de resultaten hiervan. Over het jaar 2019 hebben we voor het eerst ook een jaarverslag verantwoord beleggen gepubliceerd.