Actueel nieuws van Univé

Hoekpand met Univé logo aan gevel

Univé opent winkel in Veenendaal

Univé opent haar deuren in Veenendaal. Vanaf 25 mei kunnen bewoners van en rond de stad terecht bij de nieuwe Univé-winkel aan de Adriaan P. de Kleuverstraat 6. In lijn met de strategie waarin Univé de komende jaren haar winkels een bredere rol toebedeelt, zal de coöperatie ook vanuit Veenendaal klanten helpen met het voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s.

Aansprakelijkheid èn Rechtshulp zijn als beste beoordeeld in vergelijkend onderzoek
Zakelijke verzekeringen goed beoordeeld met 5 sterren

Univé heeft hoog gescoord in een vergelijkend onderzoek naar zakelijke schadeverzekeringen. Zowel de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven àls de zakelijke rechtsbijstandsverzekering krijgen 5 sterren. Dit blijkt uit vergelijkend onderzoek van MoneyView.

Façade winkel Univé Lelystad
Univé opent winkel in Lelystad

Univé opent haar deuren in Lelystad. Vanaf 11 mei kunnen bewoners van en rond de Flevolandse hoofdstad terecht bij de nieuwe Univé-winkel aan het Stationsplein 36. In lijn met de strategie waarin Univé de komende jaren haar winkels een bredere rol toebedeelt, zal de coöperatie ook vanuit Lelystad klanten helpen met het voorkomen, beperken en verzekeren van risico’s. Arnold Pietersen, vestigingsleider van Univé Lelystad: ‘Univé wil dichterbij haar leden in Lelystad en omstreken staan, met bovendien een relevanter aanbod van producten en diensten. Dankzij onze eerste winkel in de stad komen we niet alleen online, maar ook fysiek in contact met haar bewoners.’

Fiets met mandje
Univé scoort hoog in test fietsverzekeringen Consumentenbond

Univé heeft hoog gescoord in de jaarlijkse test fietsverzekeringen van de Consumentenbond. In de categorie ‘racefiets en mountainbike’ werd de fietsverzekering gewaardeerd met 9,1, tevens het hoogste testoordeel in het onderzoek. Ook voor e-bikes en stadsfietsen ontvangt Univé hoge waarderingen.

Jaarverslag Univé 2018 gepresenteerd
Univé presenteert jaarcijfers 2018

Coöperatie Univé heeft in 2018 verdere stappen gezet in het verbeteren van het technisch resultaat. Het aantal schadepolissen steeg met 37.000 en het technisch resultaat bedroeg € 3 miljoen. Met name de daling van de aandelenkoersen eind 2018, zorgde voor een negatief resultaat op de beleggingen, waardoor voor de coöperatie het jaar uiteindelijk met verlies is afgesloten.

Aanslagen Sri Lanka
Aanslagen Sri Lanka

Op 21 april 2019 zijn er aanslagen geweest in Sri Lanka, in de hoofdstad Colombo en in de steden Batticaloa en Negombo. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Voor het meest actuele reisadvies adviseren we u de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden.

Oudere nieuwsberichten

April 2019
18 april 2019
Univé benoemt Ron Bavelaar tot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Ron Bavelaar (60) is door de Ledenraad van Coöperatie Univé U.A. benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Vanaf 1 juni gaat Bavelaar binnen de Raad van Bestuur de rol van voorzitter invullen en is daarmee de opvolger van Joost Heideman. Univé is blij met de komst van Bavelaar. Danny van der Eijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé: ‘Ron is een zeer ervaren bestuurder met ervaring in zowel de financiële sector als in een coöperatieve omgeving.’

Maart 2019
25 maart 2019
Univé geeft les over verzekeren tijdens Week van het Geld

‘Ben jij een held met je geld?’ Dat is de vraag die centraal staat tijdens de jaarlijkse Week van het Geld. Op maandagochtend 25 maart opende Hare Majesteit Koningin Máxima de themaweek in het Rat Verlegh Stadion in Breda, die tot en met vrijdag 29 maart in het teken staat van kinderen leren omgaan met geld. Met inzet van ruim twintig medewerkers verzorgt Univé tijdens de week gastlessen voor kinderen uit groep 7 over verzekeren en het belang daarvan. Chief Financial and Risk Officer (CFRO) van Univé Miranda Hendriks is een van de vrijwilligers: ‘Door kinderen nu te leren waarom we samen risico’s delen, slagen ze er later in deze risico’s te voorkomen of te beperken en zo hun financiële zekerheid te vergroten.’

20 maart 2019
Klanten Univé Noord-Holland krijgen slimme zorg

Hoe kan de zorg prettiger voor de klant, en goedkoper voor de verzekeraar? Univé heeft hierover in Noord-Holland afspraken gemaakt met verschillende zorgaanbieders. Samen werken ze aan “zinnige zorg”. Dit staat voor betere zorg voor de patiënt die toegankelijk en betaalbaar blijft. 

15 maart 2019
Univé Zuid-Nederland herziet winkellandschap

Univé Zuid-Nederland herziet het winkellandschap in haar regio. Met een herverdeling van haar winkels in het werkgebied brengt de coöperatie het aantal winkels vanaf 29 maart 2019 terug van 21 naar zestien, terwijl het aantal adviseurs dat bij de leden thuiskomt wordt uitgebreid van twee naar zes. Volgens René van Gils, bestuurder van Univé Zuid-Nederland, geeft de herverdeling Univé de gelegenheid de invulling van haar winkels te vernieuwen en producten en diensten beter af te stemmen op de behoeften van haar leden. ‘Door kritisch te blijven kijken naar de noodzaak, de locatie en het lokale aanbod van onze winkels blijven we relevant.’

7 maart 2019
Verzekerd van mobiliteit: Private Lease met Univé

Vanaf maart 2019 kunnen klanten van Univé altijd onderweg zijn met de zekerheid van Univé. Univé gaat Private Lease de rest van het jaar aanbieden in een pilot met Athlon. “Private Lease met Univé biedt een aantal voordelen zoals de voorspelbaarheid van uitgaven, zekerheid van mobiliteit, zekerheid van een nieuwere en dus zuinigere auto. Geen addertjes onder het gras, geen verrassingen achteraf. De klant hoeft alleen nog maar te tanken.” Aldus Etienne de Cooker, directeur Schade bij Univé.

6 maart 2019
Storing WhatsApp-service Univé

Sinds zaterdag 2 maart ondervindt Univé storingsproblemen met haar WhatsApp-service. Berichten die via dit kanaal worden verstuurd worden niet bij Univé afgeleverd en blijven als gevolg onbeantwoord.