Inloggen op Mijn Univé Zorg met uw DigiD

Op Mijn Univé Zorg staat informatie over uw persoonlijke situatie. Denk aan declaraties van uw medische behandelingen en de status van uw eigen risico. Gegevens die we zo goed mogelijk beschermen. Met uw DigiD logt u veilig in op Mijn Univé Zorg.

Vanaf 12 maart inloggen in 2 stappen

U kunt nu inloggen met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, maar vanaf 12 maart 2019 verandert dit. U logt dan in op Mijn Univé Zorg met een extra controlestap, namelijk via sms of via de DigiD app. Net als alle andere zorgverzekeraars zijn wij wettelijk verplicht om deze extra controlestap toe te voegen. Ook vinden wij het belangrijk dat uw persoonlijke en medische gegevens goed beschermd zijn. Met de extra controlestap weten we zeker dat u de enige bent die uw gegevens in Mijn Univé Zorg ziet.

Vraag nu alvast de extra controlestap aan

U kunt kiezen uit deze 2 mogelijkheden:

  • Inloggen met uw DigiD en een extra controle via sms met uw mobiele of vaste telefoon
  • Inloggen met de DigiD app

 

Inloggen met uw DigiD en een extra sms-controle

Heeft u al een DigiD? Dan kunt u hierbij een extra sms-controle aanvragen.

Zo vraagt u de sms-controle aan:

  1. Ga naar https://digid.nl/inloggen en log in met uw DigiD-gegevens. U ziet nu uw eigen DigiD-pagina.
  2. Onder uw persoonlijke gegevens staat 'Controle via sms'. Klik aan de rechterkant op 'Controle via sms aanvragen'.

    (Staat de controle via sms bij u op actief? Dan heeft u dit al eerder aangevraagd. U hoeft nu niets meer te doen. Vanaf 12 maart 2019 kunt u gebruik maken van de extra sms-controle. Controleer wel of uw telefoonnummer voor de sms-berichten nog klopt.)
     
  3. Bijna klaar! DigiD stuurt u binnen 3 werkdagen een activeringscode per post.
  4. Heeft u de code ontvangen? Activeer deze volgens de instructie in de brief. Nu bent u klaar. Vanaf 12 maart 2019 kunt u inloggen op Mijn Univé Zorg met uw DigiD en sms-code.

Vraag hier de extra controlestap aan

Inloggen met de DigiD app

Met de DigiD app logt u in met een pincode in plaats van een wachtwoord. U kunt de DigiD app installeren op uw smartphone of tablet. Op de website van DigiD leest u hoe u de DigiD app kunt installeren en gebruiken. Heeft u de DigiD app geactiveerd? Ga naar Mijn Univé Zorg en kies voor ‘Ik wil inloggen met de DigiD app’.

Heeft u nog geen DigiD?

U kunt een DigiD aanvragen via de website van DigiD. Hier vindt u een duidelijke uitleg over het aanvragen van een DigiD.