Ga naar inhoud

Gebitszorg: voor jouw hond

 • Tot € 500 per jaar verzekerd
 • Vrije keuze van dierenarts
 • Eigen bijdrage 20% ongeacht de behandeling

Zorg voor het gebit van je hond

Het reinigen van het gebit van je hond is belangrijk. Maar het is natuurlijk mogelijk dat je hond ondanks de goede verzorging toch last krijgt van gebitsproblemen. Met de dekking Gebitszorg verzeker je de kosten voor medisch noodzakelijke behandelingen. Zo heb je meer zekerheid voor jou én voor je hond!

Waarom kiezen voor gebitszorg?

De kosten van een gebitsbehandeling kunnen hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan tanden trekken, of röntgenfoto's laten maken. Met de dekking Gebitszorg verzeker je je hond voor noodzakelijke behandelingen tot € 500 per jaar. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Per declaratie geldt een eigen bijdrage van 20%, ongeacht de behandeling je beestje krijgt.

Wat is wel en niet verzekerd?

Bekijk in het onderstaande overzicht waarvoor je met de aanvullende dekking Gebitszorg wel en niet verzekerd bent.

Wel verzekerd

Medisch noodzakelijke behandelingen, zoals:

 • Gebitscontrole of - consult
 • Gebitsreiniging
 • Het trekken van tanden en kiezen
 • Een wortelkanaalbehandeling
 • Het plaatsen van vullingen
 • Onderzoek
 • Röntgenfoto's
 • Narcose en medicijnen die horen bij een behandeling

Niet verzekerd

Behandelingen zonder medische indicatie, zoals:

 • Behandelingen voor het mooier maken van het gebit

Univé steunt project gezond gefokt

Wist je dat Univé het project ‘Gezond Gefokt’ van de Stichting Vrienden Dierengeneeskunde steunt? Samen zorgen we voor een verbeterde gezondheid van honden en katten en voorkomen we leed. Goed voor onze huisdieren en goed voor jou als eigenaar!

Voorwaarden Gebitszorg

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende dekking gebitszorg.

Heeft u al een Univé huisdierenverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé App onder het tabblad ‘Documenten’.

Kies nu voor de Huisdierenverzekering met de aanvullende dekking Gebitszorg!

Tips voor het reinigen van het gebit van je hond

Het poetsen van het gebit van je hond is belangrijk. Begin al op jonge leeftijd met poetsen en poets dagelijks, dan kan je hond hier goed aan wennen. Poets voorzichtig, van buiten naar binnen en gebruik een tandenborstel en tandpasta speciaal voor honden. Een dierenarts of dierenwinkel kan je hierbij helpen. 

Je kunt het gebit van je hond ook poetsen met een flostouw. Door regelmatig samen met je hond een trekspel te spelen, houd je het gebit van je hond op een speelse en natuurlijke manier schoon.

De tanden van je honden poetsen kan ook door je hond op een bot te laten kauwen. Wanneer je hond regelmatig stevig op een bot bijt poetst je hond hierdoor zelfstandig zijn gebit. Er zijn veel soorten kluiven en voor iedere hond is er een geschikte kluif. Maar laat je bij twijfel altijd goed adviseren bij een dierenzaak.

Service & Contact

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

WhatsApp

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur