Actueel nieuws van Univé

Uithangbord Univé

Univé en Voeding Leeft slaan handen ineen

‘Leefstijl als medicijn.’ Met dat uitgangspunt binden Univé en Voeding Leeft samen de strijd tegen diabetes type 2 aan. Laatstgenoemde is de organisatie achter het groepsprogramma Keer Diabetes 2 Om, dat bij 87 procent van de hieraan deelnemende diabetes type 2-patiënten hun diabetes geheel of gedeeltelijk ‘omkeert’. Vanaf dinsdag 23 oktober kunnen patiënten uit Noord-Holland die een zorgverzekering bij Univé hebben zich aanmelden voor deelname aan Keer Diabetes 2 Om.

Afbeelding
Reactie Univé op onjuiste berichtgeving stijgende woonverzekeringen

Vandaag berichten diverse media dat woonverzekeringen duurder kunnen worden door gebruik te maken van big data. Volgens deze berichten wordt voor de waardebepaling van een woning in toenemende mate gebruik gemaakt van data-analysebedrijven. In de berichten wordt het bedrijf Infofolio vermeld als samenwerkingspartner van onder meer Univé. Dit is niet juist.

Eerste deelauto Movez bij  Univé
Univé maakt eerste elektrische deelauto Hanzeland mede mogelijk

City Developer-S, Univé en gemeente Zwolle lanceren Movez

SAMEN 2 staat online. Lees hem nu!
SAMEN 2 staat online. Lees hem nu!

In de nieuwe editie van SAMEN leest u onder meer het verhaal van Boswachter Tim, een echte natuurliefhebber. En geven we tips over het beperken van voedselverspilling en waarom een slipcursus zo belangrijk is.

Gezamenlijk voorkomen en beperken is het uitgangspunt
'Gezamenlijk voorkomen en beperken is het uitgangspunt’

Tijdens de derde netwerkbijeenkomst van de Nederlandse Reassurantie Vereniging (NRV) lichtte Chief Financial Risk Officer Miranda Hendriks aan ruim honderd vertegenwoordigers van (her)verzekeraars uit binnen- en buitenland toe waarom Univé als coöperatieve verzekeraar een toekomst ziet waarin voorkomen en beperken van risico’s steeds meer en verzekeren steeds minder het uitganspunt is.

Herverdeling winkels Univé Stad en Land
Herverdeling winkels Univé Stad en Land

Vanaf 1 september 2018 sluit Univé Stad en Land 9 van de 20 winkels in haar regio. In Elst wordt een nieuwe winkel geopend. Univé Stad en Land ervaart dat steeds minder klanten een bezoek brengen aan de winkels. Ook liggen een aantal winkels dicht bij elkaar.

Oudere nieuwsberichten

Augustus 2018
7 augustus 2018
Aardbeving Indonesië

Op 5 augustus is het Indonesische eiland Lombok in het noorden getroffen door een zware aardbeving. Voor het meest actuele reisadvies adviseren we u de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bent u al op vakantie? Dan is het belangrijk dat u de instructies van de lokale autoriteiten goed volgt.

3 augustus 2018
Extreme droogte: slimme maatregelen die de boer uit de brand helpen

Al twee maanden houdt een ongekende droogte Nederland, en in het bijzonder de agrarische sector in zijn greep. Wat kun je als boer doen om jezelf uit de brand te helpen?

Juli 2018
24 juli 2018
Miranda Hendriks benoemd in stakeholderspanel EIOPA

Miranda Hendriks, Chief Financial Risk Officer (CFRO) van Univé, is benoemd in het stakeholderspanel van verzekeraars van EIOPA, de Europese autoriteit voor de verzekeringssector en de bedrijfspensioensector.

19 juli 2018
Moderne risico’s: voorkomen, beperken of verzekeren?

De wereld verandert en de risico’s veranderen mee. Zo kan je fiets op slot, maar je computer niet. En krijg je als werknemer doorbetaald als je ziek bent, maar kun je dat als zzp’er vergeten. Dilemma’s om over na te denken. Wij gingen de straat op en legden de mensen wat pittige keuzes voor.

6 juli 2018
Univé biedt ‘Veilig Wonen abonnement’ met ‘Alarm in huis’

Met het ‘Veilig Wonen abonnement’ helpt Univé haar leden om risico’s op brand, inbraak en bijvoorbeeld lekkage te voorkomen. Het abonnement is een initiatief van het Innovatieteam van Univé. De kweekvijver voor nieuwe initiatieven op het gebied van thema’s als zorg, mobiliteit en wonen waarbij verzekeren niet het uitgangspunt is. Veilig Wonen wordt op dit moment samen met klanten getest in de omgeving van Assen, Roden en Groningen. In oktober wordt de test geëvalueerd. Als blijkt dat het abonnement succesvol in de klantbehoefte voorziet, wordt Veilig Wonen landelijk uitgerold.

Juni 2018
25 juni 2018
Ver komen door samen te gaan – de coöperatie van de toekomst

Univé richt zich op de toekomst. Vanuit de coöperatieve gedachte van solidariteit en gemeenschapszin. Ze gaat met haar tijd mee, met een open, op de toekomstgerichte blik. Maar wat is het coöperatieve gedachtegoed en wat zijn nu de uitdagingen voor de coöperatie van de toekomst? NCR* ging hierover met Ellen Peper, Chief Transformation Officer bij Univé in gesprek.