Maak kennis met ons AOV-team

Het AOV-team: Maurice Groot en Chung Man Luong

Maurice Groot is in november met veel enthousiasme begonnen als specialist in Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) bij Univé Het Groene Hart. Hij werkt in de buitendienst, samen met zijn collega Chung Man Luong vormt hij het AOV-team in onze regio. Samen ontzorgen zij ondernemers rondom het thema AOV. Zij helpen u als u voor zichzelf begint, en zij blijven uw vraagbaak als de omstandigheden zich wijzigen. Tijd om dit duo beter te leren kennen!

Hoe zijn jullie het verzekeringsvak ingerold?
“Na mijn studie economie begon ik als Sales Trainee bij ING. Tijdens dit traineeship adviseerde ik over levensverzekeringsproducten en hypotheken”, aldus Groot. “Na mijn traineeship koos ik ervoor om ervaring op te doen bij verschillende werkgevers. Ik ontdekte dat een commerciële adviesfunctie perfect past bij mijn ambitie en karakter. Dagelijks contact met zakelijke relaties en het bouwen aan een netwerk. Vandaar ook mijn stap naar Univé. Als AOV-specialist profiteer ik nu van mijn ervaring bij verschillende spelers in de markt.”

“Vanuit mijn brede interesses vind ik de werking van de economie het meest fascinerend”, legt Luong uit. “Toen ik ooit een beroepskeuze moest maken werd de keuze in de financiële sector al snel gemaakt. Tijdens mijn studies heb ik me kunnen verdiepen in de bank- en verzekeringswezen door mee te werken bij verschillende bekende bank- en assurantiekantoren.”

Wat is jullie eerste indruk van Univé?
“Mijn eerste indruk van Univé deed ik op als Sales Manager van Movir”, vertelt Groot. “Ik bezocht Univé-kantoren in mijn werkgebied en was toen al onder de indruk van de organisatie. Een prettige samenwerking en kennis van zaken. Nu ik zelf bij Univé werk is die positieve indruk nog verder versterkt. De sterke collegialiteit is erg prettig als je nieuw begint.”


Voor Luong veranderde zijn beeld van Univé. “Voordat ik bij Univé werkzaam was, zag ik het als een groot geheel zoals alle andere verzekeraars”, zegt hij. “Inmiddels ben ik al enige tijd werkzaam bij Univé Het Groene Hart en weet ik dat wij best uniek zijn. Mijn eerste indruk destijds was dat het een gemoedelijke organisatie is. Inmiddels heb ik dat ook zo in de afgelopen jaren ervaren.”


Wat houdt jullie bezig naast jullie werk?

Groot: “Ik ben de trotse vader van een tweeling van 12 jaar oud. Een jongen en een meisje. Daar besteed ik graag mijn tijd aan. Als gezin doen we daarom veel leuke dingen samen. Ook ga ik regelmatig met goede vrienden en mijn vrouw uit eten. Na de coronacrisis kan dat hopelijk weer vaker. Daarnaast loop ik graag hard en fiets ik regelmatig.”

De hobby’s van Luong zijn niet op één hand te tellen. “Door mijn uiteenlopende interesses vind ik het leuk om me te verdiepen in verschillende onderwerpen. Waar ik mij momenteel mee bezig houd is beleggen en klassieke en non-fictie literatuur. Ook spendeer ik graag mijn vrije tijd met mijn vrienden en familie.”


Welke uitdaging hebben jullie voor de komende periode?
“Zakelijk gezien ga ik ondernemers adviseren die zich willen gaan verzekeren in geval van arbeidsongeschiktheid”, vertelt Groot. “Ook zal ik veel adviesgesprekken gaan voeren met bestaande klanten om de situatie opnieuw te beoordelen. Voor het komende jaar gaan we voor het eerst speeddates organiseren. Daarover vertel ik meer in de volgende nieuwsbrief. Genoeg te doen!”

Luong staat ook te trappelen om ondernemers én Univé Het Groene Hart verder te helpen. “Sinds kort is er een nieuwe team opgericht speciaal voor onze AOV-cliënten. Als onderdeel hiervan lijkt het mij een mooie uitdaging om een bijdrage te mogen leveren met de nadruk op de inrichting van het AOV-team."

Vragen? U kunt hen altijd bereiken via hgh.aov@unive.nl of via 015-2742480 / 06-19274298.