Actueel nieuws van Univé

Het AOV-team: Maurice Groot en Chung Man Luong

Maak kennis met ons AOV-team

Maurice Groot is in november met veel enthousiasme begonnen als specialist in Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) bij Univé Het Groene Hart. Hij werkt in de buitendienst, samen met zijn collega Chung Man Luong vormt hij het AOV-team in onze regio. Samen ontzorgen zij ondernemers rondom het thema AOV. Zij helpen u als u voor zichzelf begint, en zij blijven uw vraagbaak als de omstandigheden zich wijzigen. Tijd om dit duo beter te leren kennen!

Hoe voorkomt u diefstal of leegroof van uw keyless auto?
Hoe voorkomt u diefstal of leegroof van uw keyless auto?

Het aantal diefstallen van personenauto’s is de eerste helft van dit jaar licht gedaald. Zover het goede nieuws. Heeft u een auto met keyless entry? Dan is de kans dat uw auto wordt gestolen of leeggeroofd juist toegenomen. Vooral hybride auto’s met keyless entry zijn momenteel erg in trek. Vier tips om relay attack te voorkomen. In Nederland zijn momenteel 700.000 auto’s potentieel doelwit.

Gratis zakelijke schuldhulp voor ondernemers
Gratis zakelijke schuldhulp voor ondernemers

Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daar zijn veel ondernemers zich niet van bewust en zo kunnen betalingsachterstanden snel uitlopen tot schulden. Hulp nodig bij uw financiële situatie? Geldfit Zakelijk biedt uitkomst voor zowel schuldpreventie als schuldhulpverlening.

Per 1 januari registratie-, kenteken- en APK-plicht voor (land)bouwvoertuigen
Per 1 januari registratie-, kenteken- en APK-plicht voor (land)bouwvoertuigen

Op 1 januari is het zover. Dan treedt de wet registratie- en kentekenplicht (land)bouwvoertuigen in werking. Het doel van de wet is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Eigenaren van deze voertuigen kunnen te maken krijgen met een registratieplicht, een kentekenplicht en een APK-plicht. Het volgende staat u te doen.

Heeft u personeel in dienst? Denk aan uw RI&E verplichting!
Heeft u personeel in dienst? Denk aan uw RI&E verplichting!

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, oftewel RI&E, is een belangrijk aspect van bedrijfsvoering. Zo belangrijk dat de overheid de RI&E via de Arbowet verplicht heeft gemaakt voor alle ondernemers met personeel. Inspectie SZW controleert hier dan ook streng op. Daarom is het goed om hier nog eens bij stil te staan.

Univé Het Groene Hart hoofdsponsor van SV Meerkerk
Univé Het Groene Hart hoofdsponsor van SV Meerkerk

Univé Het Groene Hart en SV Meerkerk hebben elkaar medio november digitaal de hand geschud door het overeenkomen van een nieuw hoofdsponsorschap. Zodoende is Univé Het Groene Hart de komende drie seizoenen hoofdsponsor van de Meerkerkse voetbalclub.

Oudere nieuwsberichten

Oktober 2020
27 oktober 2020
25% korting op een Univé woonverzekering

Met onze ruim dekkende woonverzekering zorgen we ervoor dat u snel geholpen wordt als u schade heeft. En uw huis en spullen zijn gegarandeerd nooit onderverzekerd! Kiest u voor 6 november 2020 voor een inboedel- en/of opstalverzekering van Univé Het Groene Hart, dan krijgt u het eerste jaar 25% korting op de premie!

15 oktober 2020
Win een startbewijs voor de virtuele Sparta Fun Run

Vanwege de coronamaatregelen is in overleg met voetbalclub Sparta en de veiligheidsdiensten besloten om de Solutions Sparta Fun Run niet in de oorspronkelijke vorm door te laten gaan. Daarom wordt dit evenement virtueel gehouden. Als sponsor van de virtuele Sparta Fun Run hebben wij de eer om twintig startbewijzen te verloten.

8 oktober 2020
Maak een afspraak voor een hypotheekspeeddate

Een hypotheek afsluiten doet u niet iedere dag. Staat u op het punt uw droomhuis te kopen? Staat een verbouwing of verduurzaming van uw huidige woning op de planning? Of heeft u de wens om uw hypotheeklasten te verlagen? Dan is het fijn dat iemand met verstand van zaken met u meekijkt.

September 2020
28 september 2020
Marktontwikkeling brandverzekeringspremie

Toezichthouders zien tegenwoordig streng toe op de vermogens van alle verzekeraars. Hierdoor is Univé in staat om richting de leden haar continuïteit te kunnen waarborgen én haar toekomstige verplichtingen na te komen. Feit is wel dat het aantal zakelijke branden de laatste vijf jaar zijn verdubbeld en dat het schadebedrag bijna het dubbele is van een gemiddelde zakelijke schade. Dit zorgt ervoor dat Univé haar premies voor de brandverzekeringen vanaf oktober 2020 gaat verhogen.

28 september 2020
Aansprakelijkheid zakelijke e-bike: hoe zit dat precies?

Elektrische fietsen, die zakelijk worden ingezet, vallen niet onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. En ook niet onder de wet die regelt dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Voor zakelijke e-bikes moet een speciale verzekering worden afgesloten.

Juni 2020
8 juni 2020
Arboregels voor opdrachtgevers inzake ingehuurde ZZP’ers

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (ZZP’er) blijft groeien. Bij zowel de zelfstandige als de inhurende partij bestaat de gedachte dat voor de ZZP’er minder wettelijke arboregels gelden. Het idee dat arbeidsomstandigheden met de inhuur van een ZZP’er niet langer de verantwoording zijn de opdrachtgevers is niet terecht.