IncontinentieZorgService voor vrouwen


Ongeveer één miljoen vrouwen in Nederland kampen met ongewild urineverlies. Hoort u bij die groep? Zet dan vandaag de eerste stap om er iets aan te doen. Want vaak kan het probleem worden verholpen of verminderd, bijvoorbeeld met de IncontinentieZorgService.

De IncontinentieZorgService bestaat uit maximaal 3 stappen:

  • een online vragenlijst om de juiste diagnose te stellen
  • een medische conclusie met aanbevelingen
  • een huisbezoek door een continentieverpleegkundige.

Stap 1: online vragenlijst

U vult een online vragenlijst in. Die is ontwikkeld door een uroloog op basis van wetenschappelijk onderzoek. Met de antwoorden kan de juiste diagnose worden gesteld en de meest geschikte behandeling worden bepaald.

Stap 2: medische conclusie

Nadat uw ingevulde vragenlijst is beoordeeld, ontvangt u online een medische conclusie plus aanbevelingen. Met die adviezen kunt u vervolgens zelf aan de slag. Maar u kunt ook een afspraak maken voor een huisbezoek.

Stap 3: bezoek van een verpleegkundige

Als u dat wilt, komt een continentieverpleegkundige de diagnose en adviezen met u bespreken in het comfort van uw eigen huis. Ook zal zij nader bekkenbodemonderzoek doen. U krijgt leefstijladviezen en oefeningen waarmee u zelf iets aan het urineverlies kunt doen.
De verpleegkundige blijft u ook na het huisbezoek begeleiden. Na vier en acht weken zal zij telefonisch contact met u opnemen om te bespreken hoe het oefenen is verlopen en of er verbetering merkbaar is. Ook krijgt u dan extra advies, als dit nodig is.

IncontinentieZorgService: vergoed door Univé

De IncontinentieZorgService en de persoonlijke begeleiding worden vergoed vanuit uw basisverzekering. De kosten worden wel in mindering gebracht op uw eigen risico.

Waarom gebruikmaken van de IncontinentieZorgService?

  • Er zijn voldoende redenen om gebruik te maken van de IncontinentieZorgService.
  • U krijgt de juiste diagnose in ongeveer een half uur.
  • Het bezoek vindt bij u thuis plaats.
  • U krijgt volop de gelegenheid om al uw vragen te stellen.
  • U krijgt persoonlijk advies, afgestemd op uw situatie.
  • U krijgt deskundig advies van een vrouwelijke gespecialiseerde continentieverpleegkundige.
  • De kans is groot dat u minder of helemaal geen incontinentiemateriaal (meer) hoeft te gebruiken.

Zo kunt u gebruikmaken van de Incontinentieservice

Zet nu via de IncontinentieZorgService de eerste stap naar een mogelijke oplossing van uw probleem. Meer informatie en de online vragenlijst vindt u op de website www.incontinentiezorgservice.nl. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Bosman via het gratis telefoonnummer 0800 0662; kies voor de optie: continentiezorg. Een e-mail sturen naar incontinentiezorgservice@bosman.com kan natuurlijk ook.

 

Lees informatie over de vergoeding van incontinentiemateriaal.
Of ga naar de pagina Gezond Univé.